Nieuws

Ewout Eleveld chef van tweede restaurant Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen wil medio september een tweede restaurant openen op het landgoed in Leersum. De culinaire leiding komt er in handen van Ewout Eleveld, die liefst 17,5 jaar de rechterhand was van Jacob Jan Boerma bij De Leest in Vaassen. In het hotel huisvest ook sterrestaurant Voltaire.

Nu restaurants de deuren tot en met 6 april verplicht gesloten hebben vanwege de strijd tegen het coronavirus, vragen we chefs en ondernemers om een video te sturen naar ChefsFriends waarin ze vertellen waarvoor ze nu tijd hebben en normaal gesproken niet.

Voltaire
Ewout Eleveld stuurt ons een video die is opgenomen in zijn nieuwe restaurant – in wording – op Parc Broekhuizen, dat medio september de deuren moet openen. Het gaat opereren naast sterrestaurant Voltaire.

Jacob Jan Boerma
De culinaire leiding in het hotel is in handen van Jacob Jan Boerma. Hij laat ChefsFriends weten dat de daadwerkelijke opening afhangt van alle leveringen. ‘Door de huidige omstandigheden ontstaan onzekerheden en is het dus afwachten of alles tijdig kan worden geleverd.’

Open keuken
Ewout: ‘We creëren een fantastisch concept in een boerderijstijl. Er komt een open keuken en gasten kunnen dineren aan een grote keukentafel. De naam van het restaurant houden we nog even voor onszelf.’

Kookschool
Jacob Jan laat weten dat er ook een kookschool wordt geopend en dat daar gaat worden gewerkt met producten uit de tuin, die tijdens de gedwongen sluiting onder handen wordt genomen door de medewerkers van Voltaire. ‘En ik ga er ook een aantal gave workshops geven.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: zo komen chefs de coronabreak door

Volgend artikel

Lam: lekker in de lente en eenvoudig online te bestellen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.