Nieuws

Erik van Loo opent Parkheuvel op zondag: ‘doorlopende voorstelling’

Mooi nieuws uit Rotterdam! Sinds 1 juli is tweesterrenrestaurant Parkheuvel in het weekeinde niet één maar twee dagen open. ‘De zondag is voor de echte levensgenieter, de Bourgondiër, inclusief speciale thema’s’, zo is te lezen op de website. Hoogste tijd om even te bellen met eigenaar Erik van Loo.

‘Het is een koerswijziging’, zo laat Erik van Loo weten aan ChefsFriends. ‘Rotterdam bruist in het weekeinde en ik wil dan open zijn. Afgelopen zondag was dat voor het eerst en dat was echt een groot succes.’

Michelin
Sinds 1 juli zijn de sluitingsdagen de maandag en dinsdag en kun je dus het hele weekeinde terecht in het prachtig gelegen restaurant, dat door Michelin is bekroond met twee sterren.

‘Het wordt een doorlopende voorstelling ’s middags, vanaf twaalf uur tot een uur of zeven. Uiteraard kunnen mensen gewoon terecht voor het diner ’s avonds.’

Thema’s
Erik heeft ervoor gekozen om tot aan de zomersluiting van Parkheuvel enkele themazondagen te organiseren. ‘Om de middag extra cachet te geven. Zondag 16 juli serveren we een uitgebreide lunch waarin de Oosterscheldekreeft centraal staat. Voor de echte liefhebber. Maar wil je dan niet, dan kun je gewoon voor iets anders kiezen hoor.’

Carte blanche lunch
Zondag 30 juli is de laatste dag voor de vakantie en vindt de inmiddels traditionele ‘carte blanche lunch’ plaats. Drie jaar geleden hadden we een ‘bouwvakkerslunch’, in 2015 was het thema ‘to beef or not to beef’, vorig jaar was het ‘Erik goes Asia’ en in 2017 hebben we een ‘Caribean Carnaval’.

Caribean Carnaval
Erik en zijn team serveren die middag zomerse gerechten met een Caribean touch. ‘Ook deze middag is het echter mogelijk om à la carte te lunchen. We gaan gasten tot niets verplichten.’

Les Patrons Cuisiniers
Parkheuvel is de eerste drie weken van augustus gesloten. Na de vakantie worden meer thema’s bekend. Via de website van het restaurant kun je reserveren en blijf je op de hoogte.

Erik van Loo is door Michelin bekroond met twee Michelinsterren en is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

ChefsFriends wenst eigenaren Erik en Anja en hun brigade(s) veel succes met deze mooie koersverandering.

Erik van Loo over smaken, zijn signatuur en Rotterdam

Erik van Loo is succesvol Limburger in Rotterdam en wilde slechts op twee plekken in de stad als ondernemer aan de slag. In het gerecht dat omschrijft wie hij is, komen invloeden vanuit de hele wereld samen op het bord, maar wel op een Parkheuvel-manier. Zijn signatuur? Hij maakt een vergelijk met de kunstwereld. En de tweesterrenchef vertelt waar hij zelf graag komt.

Vorig artikel

Foto’s nieuwe restaurant ZUID van Michiel van der Eerde

Volgend artikel

Aantrekkelijke arrangementen bij Fletcher Hotels

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.