Persoonlijk

Eric van Bochove: ‘Eten bij mijn maat van strandpaviljoen Dok 14’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Eric van Bochove van restaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Bitterballen en eigenlijk al het bruinfruit op zaterdagavond na het servies de week afsluiten met het team. Top!’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Champagne, want je weet nooit wie er op bezoek komt.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Te weinig. Af en toe doe ik een rondje golf met vrienden, maar daarna worden er weer teveel calorieën ingenomen.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Dat verschilt per moment. Het kan heel rustig zijn en wat gepraat worden, maar er kan ook een lekkere lounge playlist opstaan.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Zwez”Eric” krokant gebakken. Echt mijn favoriet en gelukkig ook van veel gasten van ons.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Portugal of Sicilië vanwege de gastvrijheid, heerlijk eten en het weer.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Van alles eigenlijk. Ik kan overal van genieten, als het op een goede manier uitgevoerd wordt. Bij mijn maat strandpaviljoen DOK 14, maar ook bij sterrenzaken.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘We gaan een deel van ons heerlijke terras overkappen met een schitterende constructie waarin we de dak-lamellen open en dicht kunnen zetten. De zomers gaan denk ik toch veranderen, het gezeul met parasols en het altijd verkeerd staan waren we echt beu. Nu komt er mooie verlichting in, dus onze gasten kunnen nog meer genieten van de zomeravonden.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Saskia en Rik: ‘Niet culinair, maar wel lekker veel suiker’

Volgend artikel

Raoul Meuwese: 'Ik ga graag naar Karinthië in Oostenrijk'

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.