Nieuws

Eigenaar Wolf Atelier Amsterdam start concept Tartar-ia

Michael Wolf, eigenaar van restaurant Wolf Atelier in Amsterdam, heeft Tartar-ia gelanceerd. Op de kaart verschillende vlees-, vis- of vegetarische tartaar in diverse formaten. Het concept is een aanvulling op de huidige lunchkaart van de eetgelegenheid, die recent volledig werd verbouwd.

De van oorsprong Oostenrijkse chef Michael Wolf is de laatste tijd flink actief. Zijn restaurant Wolf Atelier op de monumentale brug aan het Westerdoksplein in Amsterdam werd recent volledig vernieuwd en nu heeft hij een Tartar-ia toegevoegd.

Tartaar
In dat concept draait het om tartaar in diverse soorten en formaten: vlees, vis en vegetarisch. Verder worden bites en bijgerechten geserveerd.

Desgewenst begeleid door een mooie wijn, bubbels een gin-tonic of sap. Michael speelt hiermee naar eigen zeggen in op de toenemende vraag naar dit populaire gerecht.

Steak tartare
De tartar-ia is een aanvulling op de huidige lunchkaart. Op de menukaart onder andere een klassieke en Aziatische steak tartare, tartaar van zalm, tonijn, gegrilde groenten en aubergine.

Het idee ontstond in het Portugese Lissabon, waar de ondernemer bij toeval een klein restaurant ontdekte dat geheel is gewijd aan diverse bereidingen van tartaar.

Lunch en diner
De tartar-ia gerechten worden geserveerd van 12.00 tot 17.00 uur. Wolf Atelier is van maandag tot en met zaterdag geopend voor zowel lunch als diner.

Vorig artikel

Maandagarrangement bij sterrestaurant La Trinité in Sluis

Volgend artikel

Uitzicht keukenraam als inspiratiebron voor signatuurgerecht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.