Nieuws

Eigenaar ’t Spuihuis start pop-up met wild en wijn

René Vermeulen, chef-kok en eigenaar van restaurant ’t Spuihuis in Bergen op Zoom, komt in november met een nieuw pop-up restaurant. Samen met zijn vrouw Astrid van de Par en zakenpartner Frenk Theuns koppelt hij het wildseizoen met wijn aan een bijzondere locatie in Bergen op Zoom.

In mei vond de tweede editie plaats van pop-up Restaurant Op het Land, dat geheel in het teken stond van asperges en gesitueerd was midden in de aspergevelden in het Brabantse Wouw. Het succes van dit pop-up concept smaakte volgens de initiatiefnemers naar meer, dus zijn René, Astrid en Frenk op zoek gegaan naar een nieuw pop-up concept in een ander seizoen.

René Vermeulen: ‘De dynamiek en creatieve mogelijkheden die een pop-up restaurant met zich meebrengen zorgen voor een extra dimensie in het ondernemerschap. In deze concepten is echt van alles mogelijk. Het zorgt voor gezonde spanning en geeft nieuwe inzichten op het gebied van gastvrijheid en het overall ondernemen in de horeca. We willen de gasten een complete culinaire beleving meegeven.’

Wild en Wijn op Het Ravelijn
Geïnspireerd door Het Ravelijn op den Zoom, het beroemde vestingwerk van Menno van Coehoorn uit 1702, ontwikkelde het drietal het nieuwe pop-up concept: Wild en Wijn op het Ravelijn. Daar waar jagers in vroegere tijden de grenadiers voorzagen van wild uit de bossen om te bereiden voor het avondmaal, willen de ondernemers met ‘Wild en Wijn op het Ravelijn’ een ode brengen aan de historie. Authentieke wildgerechten in combinatie met prachtige bijpassende wijnen in een avontuurlijk decor zorgen voor een unieke beleving met Het Ravelijn als middelpunt.

Op het menu
We gaan letterlijk terug naar de middeleeuwen waarbij wild, groente en wijn centraal staan. Denk aan rook, donkere aspecten, krachtige smaken en pure bezieling voor wild’, aldus Vermeulen. Dit resulteert in gerechten als Wilde Gans & Eendenlever, Wild Zwijn en Hertenbout met daarbij groenten van vroeger zoals aardpeer, pastinaak, bieten en knollen. Gasten die niet van wild houden wordt een passend alternatief aangeboden.

Wereldwijnen
Wijn is uiteraard onmisbaar en een belangrijk onderdeel van dit concept. Wijnen uit de Oude en Nieuwe Wereld geven de gasten de mogelijkheid om de diversiteit van de verschillende terroirs te proeven. Bij iedere gerecht wordt een passende wijn geserveerd. Wijnen met houtlagering, vette structuren, rokerig, donker fruit, een beleving op zich.

Middeleeuwse entourage
Het historische vestingwerk Ravelijn op den Zoom staat garant voor een middeleeuwse sfeer. Het tijdelijke restaurant wordt sfeervol ingericht en een heerlijk verwarmd terras met vuurkorven zorgt voor extra beleving. De ruime loungebar is een mooie plek voor een aperitief of digestief.

Duik in de geschiedenis
Een arrangement met een historische rondleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Een gids leidt de gasten rondt en vertelt over de rijke historie van Het Ravelijn op den Zoom en Bergen op Zoom. Daarna gaan de gasten aan tafel om op culinaire wijze de geschiedenis zelf te proeven.

Reserveren al mogelijk
Wild en Wijn op het Ravelijn opent de deuren op 1 november. Tot en met 1 december kunnen gasten culinair genieten in deze historische setting.  Reserveren is nu al mogelijk via www.wildenwijnophetravelijn.nl.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Parklunch van drie gangen bij De Karpendonkse Hoeve

Volgend artikel

Kreeftendag bij restaurant Eden in Valkenswaard

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.