Nieuws

Eigen speciaalbier van Gulpener voor restaurant ‘l Atelier

Restaurant ‘l Atelier in het Zuid-Limburgse Gulpen gaat samen met bierbrouwer Gulpener een speciaalbier op de markt brengen. Het bier is over een maand of twee te proeven bij l’Atelier.

Het speciaalbier wordt gebrouwen in de Microbrouwerij van het BrouwLokaal in Gulpen. Het bier wordt gebrouwen onder toeziend oog van meesterbrouwer Steven van den Berg en chef-kok Hans Kinkartz van ‘l Atelier.

Het gaat om een licht, doch krachtig bier met citrustonen en veel aromahop. Een bier die moet verrassen. Het bier is geschikt om te serveren bij asperges en lichte vis- en vleessoorten.

Dat laatste zal plaatsvinden op 21 juni. Dan is het bier klaar en stelt Hans Kinkartz een menu samen voor zijn restaurant waarbij het bier wordt geschonken. Een menu afgestemd op het bier.

Dit zogeheten Chef’s Collaboration zal in het restaurant in Gulpen plaatsvinden. Binnenkort wordt hierover meer bekend.

Restaurant ‘l Atelier is gevestigd in het centrum van Gulpen op steenworp afstand van het BrouwLokaal van Gulpener. ’t Atelier staat bekend als een van de betere restaurants in Zuid-Limburg en is aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

Vorig artikel

Welke wijnopleiding SVH, SDEN of WSET?

Volgend artikel

Pascal Jalhaij weer aan de slag als restaurantkok

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.