Nieuws

Eigen seizoensbier voor Orangerie De Pol in Doetinchem

Orangerie De Pol in Doetinchem heeft een eigen bier gelanceerd. ‘Doetinchems Donker’ is een traditioneel gebrouwen Duits Schwarzbier en speciaal gebrouwen als begeleider van gerechten van de herfst- en winterkaart van het recent geopende restaurant, dat is gevestigd in een opvallende kas.

In ‘Doetinchems Donker’ van Orangerie De Pol in Doetinchem zijn lokale ingrediënten verwerkt. Onder andere kamille, dat is geplukt in de tuin van het restaurant.

Herfst en winter
Het bier is gebrouwen speciaal voor het herfst- en wintermenu van het de recent geopende Achterhoekse eetgelegenheid.

Donker bier
Het is een traditioneel Duits Schwarzbier, dat zij zijn gitzwarte kleur te danken heeft aan de gebrande mouten die in het brouwproces zijn gemaakt.

Doetinchems Donker
Het donkere bier is in tegenstelling tot een porter of stout niet bitter en zoet, mar mild en fris van smaak. Het heeft bovendien een tweede gisting op de fles, een laag alcoholpercentage van 5 procent en is gemakkelijk doordrinkbaar.

Doetinchems Donker is geschikt als smakelijke begeleider van gerechten van de herfst- en winterkaart, maar ook lekker als aperitief.

JRE-Nederland
Benieuwd naar de smaak? Reserveren kan via de website van Orangerie De Pol, aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland.

Vorig artikel

Wijnen uit de Rhône in de hoofdrol bij restaurant Da Vinci

Volgend artikel

Wild&Tamed-menu bij restaurant Sillyfox in Veghel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.