Nieuws

Eigen bier Heerlijke Hendrik voor Kasteel Maurick in Vught

Kasteel Maurick in Vught introduceert een eigen kasteelbier. Heerlijke Hendrik is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje, die vanuit in 1629 vanuit het kasteel de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. Het in tripelstijl gebrouwen bier bevat onder andere amandel en sinaasappelschil.

Het ambachtelijk gebrouwen bier heeft een Oranje-Spaanse noot. Het is vernoemd naar prins Frederik Hendrik van Oranje, die tijdens de 80-jarige oorlog vanuit Kasteel Maurick in Vught de strijd tegen de Spanjaarden leidde en ’s-Hertogenbosch veroverde.

Hendrik van Maurcik
Het in tripelstijl gebrouwen bier bevat onder meer amandel en sinaasappelschil als verwijzing naar de Spaanse keuken. Heerlijke Hendrik wordt geschonken in brasserie Catharina van Maurick en à-la-carterestaurant Hendrik van Maurick (daar is het ook te koop).

Niek van Lieverloo
Volgens chef en eigenaar Niek van Lieverloo is Heerlijke Hendrik een echt kasteelbier in een tripelstijl. ‘De kleur is prachtig goudblond en er zitten een zoetje en een mooi bittertje in de smaak.’

Bierbrouwerij
Op Kasteel Maurick werd eeuwen geleden al bier gebrouwen. Op de plaats van het huidige restaurant huisvestte vroeger een bierbrouwerij, waarvan de ketel nog steeds te zien is in de eetgelegenheid.

In 2015 sloegen compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo de handen ineen om het kasteel nieuw leven in te blazen. Volg deze link om meer te lezen over Kasteel Maurick of voor het maken van een reservering.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Fototentoonstelling over Amsterdam bij Sofitel Legend The Grand

Volgend artikel

Verblijf in WestCord Hotel Schylge tijdens Filmfestival Terschelling

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.