Nieuws

Eerst Holterberg op dan lunchen bij De Swarte Ruijter

De Holterberg is een natuurgebied vol met eetbare producten. Erik de Mönnink van sterrestaurant De Swarte Ruijter in Holten neemt bezoekers mee de berg op om kruiden en paddenstoelen te plukken, en verwerkt dit in zijn restaurant in een smaakvolle lunch.

‘De berg op met Erik’, heet het arrangement waarbij Erik samen met Mirjam Scholten van Kruidenkunst en aanwezigen de prachtige Holterberg gaan afstruinen. Op zoek naar eetbare kruiden en paddenstoelen, waarbij Mirjam een uitgebreide toelichting geeft over de eetbare natuur.

Het gebeurt op zondag 28 oktober. Deelnemers vertrekken om 10.30 uur met een toek toek bij het restaurant richting de bijna 60 meter hoge Holterberg, dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Daarna worden de deelnemers bij het restaurant ontvangen met een glas Champagne en een 5 gangen all-in lunch, waarin de gevonden producten worden gebruikt. Het arrangement bestaat verder uit bijpassende wijnen en koffie of thee met lekkernijen.

Dit veelzijdige en leerzame arrangement wordt aangeboden voor 135 euro per persoon en kan worden gereserveerd door te bellen met 0548-596660. Het geeft niet alleen veel vertier vanwege de lunch, maar geeft de deelnemers ook veel informatie over de natuur in dit prachtige natuurgebied.

Restaurant De Swarte Ruijter ligt aan de Holterbergweg in Holten. Via de A1 is het restaurant vanaf Utrecht in een uurtje te bereiken. De Swarte Ruijter is bekroond met een Michelinster en is aangesloten bij de restaurantverenigingen Les Patrons Cuisiniers en Twente Culinair.

Vorig artikel

De Blanckenborgh maakt klassieke gerechten modern

Volgend artikel

Yamazato haalt kunst in verschillende verschijningsvormen naar Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.