Nieuws

Eden Hotels neemt Jan Luyken Amsterdam over van Bilderberg

Eden Hotels voegt een nieuw hotel toe aan haar portfolio. Met ingang van 1 oktober 2020 wordt de onderneming verantwoordelijk voor de exploitatie van Jan Luyken in Amsterdam. Een charmant boetiekhotel in het hart van het Museumkwartier en nu nog onderdeel van Bilderberg.

De overname van hotel Jan Luyken sluit volgens de nieuwe eigenaar Eden Hotels perfect aan bij de portfolio van het familiebedrijf die bestaat uit bijzondere hotels in Nederlandse stadscentra.

Museumkwartier
Tot 1 oktober 2020 maakt het oer-Amsterdamse hotel deel uit van het portfolio van Bilderberg. Jan Luyken is een charmant boetiekhotel in het hart van het Museumkwartier in de hoofdstad.

Vondelpark
Het is een viersterrenhotel met 62 kamers en heeft de P.C. Hoofststraat, de grote musea en het Vondelpark op loopafstand.

Na een periode van consolidatie en investeringen in de huidige hotels is dit de eerste nieuwe aanwinst voor de groep na de rebranding tot Eden Hotels. De heropening van Jan Luyken staat gepland voor begin 2021.

Nederlands familiebedrijf
CEO Léon Dijkstra geeft aan ‘heel blij’ te zijn met het nieuwste hotel in de portfolio. ‘Nu Eden Hotels meer dan ooit staat, is het tijd voor de volgende stap. Tijd om weer naar buiten te treden en te groeien.’

Rotterdam
Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf met op dit moment dertien hotels. Daaronder bekende namens als het American Hotel Amsterdam, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht en het Savoy Hotel Rotterdam.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant JAQ opent in hotel Hilton Rotterdam

Volgend artikel

Kaas met kerst: inspirerende tips en serveersuggesties

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.