Nieuws

Eden Hotels kiest voor samenwerking met Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Hotel Babylon in Den Haag is het eerste hotel dat aan de slag gaat met minder vlees, meer groente en de focus op streekproducten. De overige twaalf hotels van de keten volgen nog dit jaar.

Eden Hotels en Dutch Cuisine hebben een overeenkomst ondertekend, waarin ze zijn overeengekomen dat alle hotels van de groep een Dutch Cuisine-ontbijt gaan serveren.

Meer groente
Hiermee verlaagt de hotelketen de klimaatimpact. Met minder vlees, meer groente en de nadruk op streekproducten, staat dit garant voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot.

Vlog: een update over Dutch Cuisine

Hotel Babylon
De samenwerking is bekrachtigd in Hotel Babylon in Den Haag, het eerste Eden-hotel dat ermee aan de slag gaat. De twaalf andere hotels volgen nog dit jaar dat voorbeeld.

Het ontbijt in de Hofstad bevat lokale kaas en ham, biologische appelsap uit Lisse en tomaten uit de regio.

Nederlandse producten
De komende periode worden steeds meer producten vervangen door een Nederlandse tegenhanger. Het ontbijt is een start om later alle andere menu’s te gaan verduurzamen.

Nederlandse keuken
Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf met dertien stadshotels. Meer weten over de keten of reserveren bij één van de aangesloten hotels? Volg dan deze link.

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zet en zich daarbij richt op het verduurzamen van de voedselconsumptie.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Bier of Wijn?

Volgend artikel

Beleef Nationaal Vuurwerk bij Inntel Hotels Rotterdam Centre

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.