Productnieuws

Duurzame pannen van Primecook gegarandeerd gifvrij

Productnieuws – Gezond koken begint met gezonde pannen. Het innovatieve Italiaanse Primecook heeft al haar van recyclebaar aluminium gemaakte pannen voorzien van een gladde en slijtvaste coating, waarmee de afwezigheid van giftige stoffen kan worden gegarandeerd. De PFAS-vrije pannen zijn nu ook verkrijgbaar in Nederland, en België.

PFAS is een verzamelnaam voor chemische verbindingen als PFOA, PFTE en GenX. Ze hebben water- en vuilafstotende eigenschappen en worden juist daarom gebruikt in teflon en bakpapier. Dus ook in de traditionele antiaanbakpannen.

Teflon
Teflon verandert bij temperaturen van 150 graden al van structuur, laat bij 240 graden de giftige stoffen vrijkomen en heeft de neiging om bij hogere temperaturen zelfs los te laten. Dit is met het blote oog niet te zien, maar het is vaak wel te ruiken.

PFAS komt als restafval in de lucht, in de grond en in ons drinkwater. Europa wil het in 2030 uit alle producten hebben.

Coating
Daarop wachten is gelukkig niet nodig. De Primecook Smeralda-serie bestaat uit duurzaam geproduceerde pannen met de Ecoshield antiaanbaklaag. De anorganische samenstelling op waterbasis maakt deze coating volkomen veilig.

De pannen zijn geschikt voor gas, inductie, elektrisch, keramisch en kunnen zelfs in de oven. De coating is zo glad dat bakken zonder vet mogelijk is en schoonmaken kinderspel.

Recyclebaar
Primecook wordt in Noord-Italië geproduceerd. Hierbij worden de meest milieuvriendelijke technieken gebruikt en uitsluitend materialen die recyclebaar zijn.

Het merk biedt een complete lijn met koekenpannen, hapjespannen, braadpannen en ovenschalen. Letterlijk en figuurlijk groene pannen, en nu beschikbaar voor de verwende thuiskok en de veeleisende chef.

Kijk voor meer informatie op Primecook.nl.

Primecook collectie
Vorig artikel

Paling Party in de tuin van De Lindenhof in Giethoorn

Volgend artikel

De ultieme espresso Italiano: zo zet je ’m

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.