Nieuws

Dutch Cuisine thema BOERenmarkt XL van Chefs Revolution

Restaurant De Librije en Theater De Spiegel in Zwolle staan zondag 9 en maandag 10 september in het teken van de vierde editie van Chefs(R)Evolution. De kookdemonstraties zijn (helaas) uitverkocht, maar op de vrij toegankelijke BOERenmarkt XL kun je nog wel terecht.

Ook tijdens de vierde editie van Chefs(R)Evolution is er weer een BOERenmarkt XL. Dit Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival wordt georganiseerd door Thérèse en Jonnie Boer van De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Carola en Thomas Ruhl.

Nederlandse producten
De BOERenmarkt XL staat dit jaar in het teken van Dutch Cuisine. Bezoekers kunnen er op laagdrempelige wijze kennismaken met het rijke assortiment aan producten en ingrediënten van Nederlandse bodem.

Groenten
Bij Dutch Cuisine spelen verse groenten een hoofdrol en vlees en vis een bijrol. Diverse restaurateurs zijn aanwezig om te laten zien wat ons land allemaal voor een moois heeft. In samenwerking met hun boer serveren ze een gerecht volgens deze richtlijnen.

Deelnemende restaurants
Bezoekers kunnen een strippenkaart aanschaffen voor slechts 55 euro, waarmee alle aanwezige provincies kunnen worden geproefd.

De volgende restaurants zijn aanwezig. Op zondag De Vlindertuin, De Nieuwe Winkel, De Tuinkamer, De Zwaan, De Oesterij, Basaal, Bord’Eau, De Mandemaakers, ’t Nonnetje, ROC Friese Poort en Eindeloos.

Op maandag De Heeren van Harinxma, Herberg Onder de Linden, Dorset, Kaatje bij de Sluis, Het Koetshuis, ROC Koning Willem I College, Katseveer, Merlet, Bentinck, Basiliek, De Bras en Boompjes.

Vorig artikel

De beste restaurants en hotels in Arnhem

Volgend artikel

‘Nazomer Lunch’ all-in bij restaurant Spetters in Breskens

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.