Nieuws

Drietal uit topgastronomie start in Amsterdam met Stuyver

Amsterdam heeft er vanaf december een restaurant – met wijnbar – op niveau bij. In een historisch pand aan de Prinsengracht openen Sander Bierenbroodspot (r), Sabas Joosten (l) en Timo van der Stad Stuyver.

In de ruimte met huisnummer 422 komt in het souterrain een wijnbargedeelte en op de bel-etage een restaurant met zo’n veertig zitplaatsen en een open keuken met gelegenheid om te eten.

Wijn
‘Als de deuren in december openen, wordt direct duidelijk dat bij Stuyver alles draait om wijn’, aldus eigenaren Sander Bierenbroodspot (chef), Sabas Joosten (sommelier) en Timo van der Stad (gastheer).

Sabas: ‘Het oog valt direct op de wijnkamer: een prachtige geconditioneerde ruimte waarin de mooiste flessen liggen om te worden opengemaakt. Het mooiste dat wijn te bieden heeft, vind ik authentieke, ambachtelijk gemaakte wijnen. Wijn is voor mij oneindig interessant en geweldig divers. Dat wil ik op de wijnkaart laten zien.’

Eerlijke keuken
In het restaurant worden gerechten geserveerd die ‘fijn met wijn overweg kunnen’. Sander gelooft als chef in een eerlijke keuken, waar de kwaliteit van producten centraal staat. ‘Goed uitgevoerde bereidingen en mooie sauzen, en aandacht voor wijn en spijs met het gevoel van ongedwongen gastvrijheid.’

Er komt een kaart met voor-, hoofd- en nagerechten, waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt. De prijs voor drie gangen komt onder de veertig euro te liggen. Eén of meerdere losse gerechten bestellen, is ook mogelijk.

Open en relaxt
Gastheer Timo begon zijn carrière in de keuken, maar is inmiddels een spontane en bevlogen gastheer. ‘Bij Stuyver willen we de ervaring die we hebben opgedaan in de gastronomie, inzetten om in een laagdrempelige setting kwaliteit te brengen. We gaan voor attente service met aandacht op een losse, open en relaxte manier.’

Lees ook:
Hotel Okura Amsterdam viert 50-jarig jubileum
Nieuwe locatie in Amsterdam voor restaurant Daalder
Tristan de Boer nieuwe chef The White Room in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Elf Nederlandse zaken in top 100 beste groenterestaurants

Volgend artikel

Pincoffs in Rotterdam wint prijs voor duurzaam ondernemen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.