Drie restaurants sluiten zich aan bij Alliance Gastronomique
Alliance Gastronomique verwelkomt met ingang van 2024 drie nieuwe leden. Daarmee telt Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants per 1 januari 39 aangesloten eetgelegenheden.
De nieuwe leden zijn de restaurants Julemont in Wittem, Maeve in Utrecht en Katseveer in Wilhelminadorp. Zij zijn geïnaugureerd tijdens de eindejaarsvergadering bij hotel landgoed Het Roode Koper in Ermelo.
Julemont Wittem
Over Julemont schrijft Alliance Gastronomique dat general manager Victoria Wilden in het Zuid-Limburgse landschap haar ziel en zaligheid in Château Wittem heeft gelegd en van restaurant Julemont, bistro La Cuisine en de hotelkamers een prachtig elegent geheel heeft gemaakt.
Guido Braeken
‘Met chef de cuisine Guido Braeken heeft Julemont in korte tijd hoge noteringen en onderscheidingen in de restaurantgidsen behaald, waaronder twee Michelinsterren.’
Onder eerdere eigenaren was het voormalige Kasteel Wittem al eens lid van de restaurantvereniging.
Maeve Utrecht
Chef Tommy Jansen en maître Vera Voorend zijn een jong en dynamisch koppel en runnen restaurant Maeve in het karakteristieke Rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht met energiek elan, aldus Alliance Gastronomique over de tweede nieuwkomer.
‘Hun motto is geloven in de kracht van eenvoud, ambacht en vakmanschap, en dat maken ze helemaal waar als je te gast bent in hun sfeervolle zaak, die eerder dit jaar werd onderscheiden met een Michelinster.’
Katseveer Wilhelminadorp
Ook in het geval van Katseveer in Wilhelminadorp is sprake van een terugkeer bij Alliance Gastronomique. Onder leiding van Rutger en Jessica van der Weel was het restaurant lid en na de overname in 2022 hebben de nieuwe eigenaren Paul Labruijere en Leon Vermaire het aspirant-lidmaatschap aangevraagd.
Dat wordt met ingang van het nieuwe jaar omgezet in een volwaardig lidmaatschap, aldus de restaurantvereniging. ‘Beide compagnons werken al lange tijd samen in Katseveer en het is prachtig om te zien hoe ze op elkaar zijn ingespeeld. Je merkt dat ze een Alliance-hart hebben en het is goed om het restaurant weer te verwelkomen.’
Het eindejaarsfeest in Ermelo was de laatste activiteit van het huidige bestuur onder leiding van voorzitter Gerard Wollerich. Het nieuwe bestuur wordt binnenkort voorgesteld.
Lees ook:
Dit Nederlandse restaurant moet je in 2024 bezoeken (aldus experts)
Achttien horecazaken ontvangen award van Gault&Millau
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.