Nieuws

Dineren op sterniveau tussen schilderwerken Rembrandt

Liefhebbers van exclusief eten op niveau en werken van Rembrandt kunnen van 21 september tot en met 4 oktober terecht in de Rembrandt Tower in Amsterdam. Onder de regie van sterchef Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland presenteren vijf souschefs van sterrestaurants een door hen samengesteld menu.

Een cultureel sterrendiner geïnspireerd op naaktstudies van Rembrandt, zo wordt de tweede editie van Hemels Rembrandt aangekondigd. Het initiatief komt van de Rembrandt Tower Boardroom en Museum Het Rembrandthuis.

Sterchef Wilco Berends
Vorig jaar was het menu van de hand van de door Michelin met één ster bekroonde Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland.

In 2015 heeft hij ‘de regie’ en is het menu van de hand van vijf souschefs van sterrestaurants.

Souschefs
De gangen worden verzorgd door Danny Bissot van Basiliek in Harderwijk, Tommy Jansen van De Burgemeester in Linschoten, Niels van Dooijeweert van Het Koetshuis in Bennekom, Frank Bakkenes van De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord en Otto Genz, de rechterhand van Wilco.

Rembrandt en zijn leerlingen
De samenstelling van de gerechten is gerelateerd aan de werken en het leven van Rembrandt en zijn leerlingen.

Op de bovenste verdieping van de Rembrandt Tower, waar het diner plaatsvindt, hangen reproducties van naaktstudies.

Naaktstudies
Deze naaktstudies vormen een exclusieve preview van de expositie ‘De Naakte Waarheid. Tekenen naar modellen in Rembrandts tijd’, die in 2016 plaatsvindt in Museum Het Rembrandthuis.

Reserveren
De kosten voor de bijzondere ‘culturele dinerervaring’ bedragen 225 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief ontvangst met champagne en canapés, amuse, een vijfgangendiner, bijpassend wijnarrangement, koffie, thee en friandises. Reserveren kan via deze link.

Van dit bedrag gaat 30 euro naar Museum Het Rembrandthuis, bestemd voor de aankoop van een werk dat door één van Rembrandts leerlingen is gemaakt in het leerlingenatelier van het museum.

Vorig artikel

Start Nederlands oesterseizoen: 11 keer oester op Instagram

Volgend artikel

Oranjerie van In den Rustwat in Rotterdam vernieuwd

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.