Nieuws

Diner met wijnen van Barone Ricasoli bij ’t Diekhuus in Terwolde

Wijnliefhebbers opgelet. Andrea Maiolatesi van het beroemde Italiaanse wijnhuis Barone Ricasoli in Toscane komt naar Nederland. Op 10 mei is hij bij restaurant ’t Diekhuus in Terwolde nabij Deventer om een speciaal diner toe te lichten.

Restaurant ’t Diekhuus in de uiterwaarden van de IJssel met zicht op Hanzestad Deventer verzorgt woensdag 10 mei een 4-gangendiner met daarbij wijnen van Barone Ricasoli.

Jan Klercq
Diverse ingrediënten in de gerechten van chef-kok Jan Klercq komen uit de eigen biologische moestuin naast het restaurant. Het vlees en de vis voor het bijzondere menu zijn uitsluitend van Nederlandse komaf.

De wijnen zijn dus van wijnhuis Barone Ricasoli. Dit wijnhuis is gelegen in het hart van de Chianti Classico wijnstreek. Tussen de Toscaanse heuvels is de familie Ricasoli al eeuwenlang actief als wijnmaker.

Andrea Maiolatesi
Wijnmaker Andrea Maiolatesi is op 10 mei aanwezig in Terwolde. Het aperitief wordt om 18.30 ingeschonken en het diner start om 19.00 uur. Aanschuiven voor dit 4-gangendiner kan voor 65 euro per persoon. Dit is inclusief aperitief, wijn, mineraalwater en koffie.

Reserveren kan via info@diekhuus.nl of door te bellen naar 0571-273968.

Skyline van Deventer
Restaurant ’t Diekhuus ligt aan de Bandijk 2 in de uiterwaarden van de IJssel in Terwolde. Vanuit het restaurant en het terras heb je zicht op de skyline van Deventer. Naast het restaurant heeft chef-kok en eigenaar Jan Klercq een eigen moestuin. Klercq wordt gezien als pionier van de eigen restaurantmoestuin waar hij al jaren, ver voordat het een hype werd, mee werkt.

Vorig artikel

Zomerse Sterren Special bij De Leuf tijdens Zomerfestival Voerendaal

Volgend artikel

Eerste beelden compleet vernieuwd ’t Schulten Hues in Zutphen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.