Nieuws

Deze wijnbar heeft 450 Italiaanse wijnen op de kaart

Jouke de Bruin en Jasper Borggreven hebben in Baarn een wijnbar geopend. Niet zomaar een wijnbar, maar één met een aanbod van liefst 450 wijnen uit Italië. Bij Vineria NEBBIOLO kun je bovendien terecht voor ‘creatieve huisgemaakt hapjes’ en gerechtjes uit de Italiaanse keuken.

Vineria NEBBIOLO is het resultaat van een samenwerking tussen wijnspecialist Jouke de Bruin van wijnwinkel NEBBIOLO Premium Italian Wines in Baarn en Jasper Borggreven van Italiaans restaurant Cosa in Baarn en Naarden.

Liefde voor Italië
Hun gezamenlijke liefde voor Italië komt samen in de wijnbar, die als een verborgen parel tussen onze bedrijven ligt, aldus Jouke.

‘Met een aanbod van liefst 450 strikt Italiaanse wijnen zijn we als wijnbar uniek in Nederland. Door per fles een vaste opslag van 15 euro bovenop de winkelprijs te rekenen, blijven de wijnen betaalbaar.’

Verleden in de horeca
Beide ondernemers hebben een rijk verleden in de horeca. Jasper gaf hotel-restaurant Promenade in Baarn met succes een tweede leven, alvorens hij restaurant Cosa begon.

Jouke was eerder sommelier en bedrijfsleider bij landgoed De Salentein in Nijkerk, Mariënhof in Amersfoort, Kasteel Heemstede in Houten, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Ron Gastrobar in Amsterdam.

Italiaanse keuken
Van het aanbod wijnen worden 25 per glas geschonken. Daarnaast kun je als gast genieten van ‘verfijnde en creatieve borrelhapjes en gerechtjes uit de Italiaanse keuken’ die in eigen keuken worden gemaakt.

Vineria Nebbiolo Baarn ondernemers

High wine
De prijzen starten bij 4 euro voor een hapje e 12 euro voor een gerechtje. ‘Voor een complete beleving bieden we ook een high wine aan bestaande uit een mousserend aperitief, brood, mineraalwater en drie gerechtjes met bijpassende wijnen voor 47,50 euro per persoon.’

Hidden bar
Het interieur is van de hand van Bart van Rooy van BigVis en ademt de sfeer van een ‘hidden bar’. Door onder meer een zwart plafond is een intieme ruimte ontstaan. Met als eyecatcher honderden wijnflessen aan de muur die lijken te zweven.

Jouke: ‘Aan de onderzijde van de wanden hebben we ruimte gemaakt voor flessen die gasten hebben gedronken en die daar als blijvende herinnering aan unieke momenten bewaard kunnen blijven, desgewenst voorzien van een persoonlijke boodschap.’

Vineria NEBBIOLO
Vineria NEBBIOLO is gevestigd aan de Amalialaan in Baarn en toegankelijk vanuit restaurant Cosa, dat hetzelfde adres heeft, en – gedurende de openingstijden – via wijnwinkel NEBBIOLO aan de Nieuwsstraat. De wijnbar biedt plaats aan 32 gasten en is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 15.00 tot 23.00 uur, en op zondag van 15.00 tot 21.00 uur.

Lees ook:
Zes gangen met asperges bij Bolenius in Amsterdam
Merlet en Jonathan Zandbergen lanceren nieuw concept
Glenfiddich-whisky tasting bij Savarin in Rijswijk

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

‘Helena Culinair’ is terug: geniet onder zeil van Indische Rijsttafel

Volgend artikel

Wat Zeeuwsche Zoute anders maakt dan tafelzout en zeezout

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.