Nieuws

Deze toprestaurants nemen deel aan Wild eten in de Achterhoek

Diverse toprestaurants uit de Achterhoek nemen deel aan de campagne Wild eten in de Achterhoek. De aftrap van het nieuwe wildseizoen was bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Al 42 jaar werken de Achterhoekse wildrestaurants samen om te laten zien dat je in de Achterhoek moet zijn voor deze culinaire traditie. Op maandag 10 oktober is het wildseizoen traditioneel geopend bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Tijdens de opening van het wildseizoen gingen Bjorn Massop, chef van villa Ruimzicht en bekroond met een Michelin Green star, in gesprek met zijn oud-leermeester en topchef Theus de Kok. Thema’s als duurzaamheid, wildpluk en vierkantsverwaarding krijgen steeds meer aandacht. “Voedsel hoeft niet de hele wereld over te reizen.

Tijdens het wildseizoen zijn er in eigen regio vele ingrediënten verkrijgbaar, door de veelzijdigheid en diversiteit in de natuur. Denk aan kruiden, paddenstoelen en het wild dat op dat moment beschikbaar is. Plus de producten die door boeren zijn gemaakt, die van deze streek houden en zuinig omgaan met hun grond”, aldus Bjorn Massop.

De Achterhoekse wildrestaurants serveren vanaf deze week smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Zo zijn er aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen. Elk jaar sluiten er weer nieuwe restaurants aan, waardoor er nu 31 restaurants deelnemen dit seizoen. Dit jaar zijn dat Restaurant Karels in Braamt, Restaurant Kruidt in Lichtenvoorde en de Roode Leeuw in Terborg.

Ook nieuw dit jaar zijn de van wild naar wild arrangementen. Kun je niet kiezen tussen verschillende locaties of kun je er geen genoeg van krijgen? Boek dan een van wild naar wild arrangement. Een compleet verzorgd arrangement waarbij meerdere wildadressen gebundeld zijn in één arrangement.

Onder de deelnemers van het gezamenlijke wildinitiatief staat bekende namen zoals LEV by Mike in Winterswijk, Restaurant Kawop in Lochem, LEV Foodbar in Doetinchem, Bistro de Olliemölle in Borculo, Orangerie De Pol in Doetinchem, Karels Restaurant in Braamt en Villa Ruimzicht in Doetinchem.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nederlands product met ‘uniek verhaal’ bij Kaasfort Amsterdam

Volgend artikel

Nieuw en online te bestellen: Sterrensnackbox met snacks van topchefs

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.