Nieuws

Deze restaurants serveren gerechten van de toekomst

In negen Noordwijkse restaurants kun je de komende tijd genieten van ‘gerechten van de toekomst’. De chefs laten zich inspireren door lokale en duurzaam geteelde seizoensproducten, die op de menukaart herkenbaar zijn aan het stempel van ‘De Tuin van Holland-Proeftuin Noordwijk’.

De deelnemende bedrijven zijn Beachclub O,. De Baak Seaside, grand hotel Huis ter Duin, Nomade Beach House, Van der Valk Palace Hotel, restaurant Latour, restaurant Onder de Linde, Villa de Duinen en zorghotel De Kim. Zij willen gasten laten kennismaken met de gastronomie van de toekomst.

Duurzame Nederlandse keuken
Proeftuin Noordwijk is het resultaat van een samenwerking binnen de groene cirkel ‘De Tuin van Holland’. Daarin werkt een brede coalitie van chefs, boeren, artsen en ketenpartners toe naar een hedendaagse, gezonde, seizoensgebonden en duurzame Nederlandse keuken voor iedereen.

Dutch Cuisine
Op deze manier willen ze bijdrage aan toekomstbestendige oplossingen voor de agrarische sector, omdat structurele oplossingen inzet vragen van de hele keten – van boer tot bord.

In samenwerking met Dutch Cuisine zijn uitgangspunten ontwikkeld die de chef-koks in de keuken handvatten geven om te komen tot gezonde, duurzame keuzes. Bij elk deelnemend restaurant staat minimaal één gerecht op de menukaart met het stempel van De Tuin van Holland.

Vergeten voedselrevolutie
Inspiratiebron hiervoor is het historische verhaal van een vergeten 17e eeuwse voedselrevolutie in de regio Noordwijk. Artsen en wetenschappers begonnen het belang van gezond eten te beseffen. Groenten en fruit kregen een belangrijke rol op het menu.

Rauw en gefermenteerd kwamen in de mode en er werd veel minder suiker gebruikt. Deze vergeten voedselrevolutie legde de basis van het karakteristieke Hollandse polderlandschap en de moderne land- en tuinbouw in de regio.

Lees ook:
Niven Kunz over Dutch Cuisine: ‘Hebben echt heel veel moois’
Hotel Haarhuis kiest in nieuwe restaurant voor Dutch Cuisine
Vlog: Een update over Dutch Cuisine

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Koks van Het Koetshuis pakken internationale kookprijs

Volgend artikel

Samenwerking restaurants Lokaal en Orangerie de Pol

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.