Deze 24 chefs koken voor het goede doel (en jij kunt aanschuiven)
De line-up van 24h Chefs is bekend. Vanaf zondag 25 september 12.00 uur koken 24 Nederlandse chefs in een kookmarathon van 24 uur in het restaurant van grand hotel Karel V in Utrecht belangeloos voor het goede doel. Maximaal vierhonderd gasten kunnen – in shifts – genieten van negen gangen.
De 24 chefs koken in groepen van drie en serveren hun gasten in een tijdsperiode van drie uur negen gangen. De koks komen belangeloos in actie en als gast koop je een ticket per shift van drie uur. De volledige opbrengst, er is ook een veiling, gaat naar het Prinses Máxima Centrum.
Bovendien kun je een kijkje nemen op de gastromarkt in de binnentuin van grand hotel Karel V en ben je welkom voor een hapje en/of een drankje.
Deelnemende chefs
De indeling van de chefs is als volgt:
Zondag
12.00 – 15.00 uur: Leon Mazairac (Karel 5), Arjan Speelman (Ciel Bleu) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje)
15.00 – 18.00 uur: Jeroen & Marleen Brouwer (Noor), Stefan van Sprang (Aan de Poel) en André Gerrits (’t Amsterdammertje)
18.00 – 21.00 uur: Edwin Soumang (One), Dennis Huwaë (Daalder) en Menno Post (Olivijn)
21.00 – 00.00 uur: Syrco Bakker (Pure C), Mike Cornelissen (Rijnzicht) en Chris Naylor (Vermeer)
Maandag
00.00 uur – 03.00 uur: Jamie van Heije (Jamie van Heije), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Joris Bijdendijk (Rijks)
03.00 uur – 06.00 uur: Roland Veldhuijzen (Tante Koosje), Jef Schuur (Bij Jef) en Thijs Meliefste (Meliefste)
06.00 – 09.00 uur: Tim Golsteijn (Bougainville), Schilo van Coevorden (Taiko) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve)
09.00 – 12.00 uur: Egon van Hoof (Mos), Fred Mustert (Fred) en Sidney Schutte (Spectrum)
Tjitze van der Dam
De organisatie van het evenement is in handen van Tjitze van der Dam van Culinair #AnnoNu en Godfried van der Lugt van Gault&Millau Nederland.
Direct na de laatste ronde met drie chefs wordt bekendgemaakt welk bedrag is opgehaald en wordt de daarbij behorende cheque overhandigd.
Lees ook:
Dit zijn de restaurants in Rotterdam met een Bib Gourmand
Restaurant De Leuf 2.0 is open en zo ziet het eruit
Zeeuws restaurant Morille: ‘Nog meer plantaardig, en lokaal inkopen’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.