Nieuws

Dertig sterrenchefs verzorgen unieke lunch voor Sint Maarten

De Nederlandse topgastronomie komt in actie voor Sint Maarten. Zondag 1 oktober verzorgen dertig door Michelin bekroonde chefs een unieke lunch in hotel Okura Amsterdam. Voor 300 euro (ex. btw) help je met de wederopbouw en geniet je van heerlijke gerechten van het beste wat ons land te bieden heeft.

Met een grootse Michelin Chef’s Table komen maar liefst dertig chefs, allemaal bekroond door Michelin, in actie voor de wederopbouw van Sint Maarten, dat zwaar getroffen is door orkaan Irma.

Michelin
De restaurants die in actie komen tijdens deze unieke lunch, zijn De Librije, Bord’Eau, Ciel Bleu, De Lindenhof, ’t Nonnetje, Bridges, De Bloemenbeek, De Burgemeester, De Heeren van Harinxma, Kaatje bij de Sluis, Kasteel Heemstede, Het Koetshuis, De Kromme Dissel, Latour, Merlet, De Moerbei, De Nederlanden, De Pastorie, La Rive, Het Roode Koper, Sense, Tante Kee, Vermeer, De Vlindertuin, De Vrienden van Jacob, Wollerich, Yamazato en De Zwaan.

Ook Cees Helder, Nederlands eerste driesterrenchef, en voormalig sterchefs Gerrit Greveling en Paul van Staveren doen mee.

Hotel Okura Amsterdam
In de Grand Ballroom van hotel Okura Amsterdam wordt één grote keuken geplaatst, waaraan dertig chefs tables staan.

Iedere chefs table van tien personen krijgt een vijfgangenlunch inclusief aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Extra bijzonder is dat iedere tafel per gang een gerecht krijgt van een andere chef.

Benefiet
Naast het culinaire aspect is er tussen de gangen door entertainment, vindt een loterij plaats en worden drie exclusieve stukken ter veiling aangeboden.

Het initiatief voor de benefietlunch komt van de top van culinair Nederland. Veel chefs hebben tijdens de afgelopen tien edities van het gastronomisch evenement Fête de la Cuisine gekookt op Sint Maarten en daardoor het eiland, haar bewoners en hun collega’s overzee leren kennen.

Reserveren
Een plek aan tafel kost 300 euro per couverts all-in. Wel is dit bedrag exclusief btw. Een reservering maken kan via deze link.

Vorig artikel

Herman den Blijker favoriet bij de Nederlandse hobbykok

Volgend artikel

Chefs over de geheimen van de langoustine

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.