Nieuws

Derde kasteel voor compagnons Niek en Klaas

Niek van Lieverloo en Klaas van Leengoed hebben een derde kasteel toegevoegd aan hun portefeuille. Met hun Lievergoed Collectie exploiteren ze historische, monumentale locaties en gaan ze onder het motto ‘altijd verrassend voortreffelijk’ voor gastvrijheid, hoffelijkheid en kwaliteit.

De ondernemers hebben de exploitatie van hun bedrijven ondergebracht in de Lievengoed Collectie. Deze is in januari uitgebreid met Kasteel Bijstervelt in Oirschot. Hun andere twee locaties zijn Kasteel Maurick en Kasteel Dussen.

Landgoed Groot Bijstervelt
Kasteel Bijstervelt is gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt en bestaat uit Kapel Montfort en brasserie Jacob V. De kapel is geschikt voor groepen tot 150 personen, de brasserie voor koffie, lunch en borrel.

Kapel en klooster
‘De kapel is in 1901 gebouwd door de paters Montfortanen, die het voormalige kasteel Bijstervelt bewoonden’, vertelt Klaas. ‘Hij is voorzien van prachtige originele glas-in-loodramen en muurschilderingen, en recent gerestaureerd.’

Het landgoed heeft een geschiedenis die teruggaat tot de veertiende eeuw. Nadat eerder een slot op het landgoed stond, werd er in 1772 een kasteel gebouwd dat vanaf 1903 werd uitgebreid en omgedoopt tot klooster.

Niek van Lieverloo
De brasserie krijgt een andere naam, zo laat Niek weten. ‘Montfort wordt Jacob V, vernoemd naar Jacob Derk baron Sweerts de Landas. Hij was de laatste kasteelheer en de vijfde in de lijn van dit adellijke geslacht.’

Op de kaart komen toegankelijke gerechten, die in eigen keuken worden gemaakt. De opening staat gepland voor maart. De basserie is dan te bezoeken van woensdag tot en met zondag.

In Kasteel Maurick huisvest fine dining-restaurant Hendrik van Maurick, dat is opgenomen in de culinaire gidsen Lekker, Michelin en Gault&Millau.

Lees ook:
Eten en drinken met historie: negen restaurants in een kasteel
Geüpgraded Kasteel De Vanenburg sluit aan bij WorldHotel Collection
Martin Ruisaard aan de slag bij Kasteel Maurick in Vught

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Meesterchocolatier maakt bonbon voor jarige Prinses Beatrix

Volgend artikel

Guust de Nijs: ‘Op zoek naar een opvolger’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.