Nieuws

Dennis Willems opent restaurant Morille in Koudekerke

Dennis Willems heeft in Koudekerke restaurant Morille geopend. De chef en eigenaar combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoel, kruiden en rendiermos. Als gast kun je rekenen op creatieve gerechten met een aantrekkelijke prijs en hartelijke gastvrijheid.

Het nieuwe Zeeuwse restaurant Morille in Koudekerke wil verrassen met eten uit de natuur. De eetgelegenheid van chef en eigenaar Dennis Willems huisvest in het pand, waarin liefst 28 jaar restaurant La Bonne Auberge zetelde.

Lokale natuur
In de keuken staat de lokale natuur centraal. Dennis combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groeten uit de eigen tuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos. ‘Daardoor ontstaat een onderscheidende keuken.’

Wildplukken
‘Sinds mijn zestiende doe ik aan wildplukken en de morille is mijn favoriete vondst’, aldus de chef. ‘Daarom heb ik mijn restaurant die naam gegeven.’

Als gast kun je rekenen op creatieve gerechten met een aantrekkelijke prijs en hartelijke gastvrijheid. ‘In mijn gerechten probeer ik altijd minstens één wildplukelement te verwerken.’

Menukaart
De kaart bestaat uit een menu van drie tot acht gangen, de gerechten zijn ook à la carte te bestellen.

Interieur
Het interieur is warm, huiselijk en comfortabel, waarbij groen de hoofdkleur is.

In de keuken wordt Dennis geassisteerd door souschef Danny Schreiner. Gastvrouw Jenny Schreiner is het gezicht van de zaak.

Dennis Willems
Dennis had de afgelopen drie jaar zijn eigen traiteursbedrijf en werkte daarvoor bij onder andere de restaurants Bottles in Sas van Gent en Campveerse Toren in Veere.

Restaurant Morille is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur. Vanwege de opening krijgt iedere gast in de maand februari het aperitief van het huis, om samen te kunnen proosten op de start.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des Rôtisseurs en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Lunchen met winnaars Pulitzerprijs bij hotel Pulitzer Amsterdam

Volgend artikel

Restaurant Spectrum (voorheen Librije’s Zusje) officieel geopend

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.