Nieuws

De Sjalot in Nijmegen viert verbouwing met speciaal menu

De Sjalot in Nijmegen heeft een nieuw interieur gekregen. De restyling van het restaurant wordt gevierd met een kennismakingsmenu. Eigenaar Sibrecht Benning zou het geweldig vinden de eerste vrouwelijke chef in Nederland te mogen zijn met een Michelinster voor de Frans-Arabische keuken.

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen.

Chefsmenu
Dit wordt gevierd met een speciaal menu, waarmee gasten de nieuwe zaak met alle zintuigen kunnen ervaren. Het Chefsmenu van vijf gangen wordt tot en met september inclusief wijnen aangeboden voor 65 euro.

Restyling
Het resultaat van de restyling is een eigentijds interieur met een bijzondere Frans-Arabische look in groen-zwarte tinten.

‘Het staat voor wat ik wil uitstralen met mijn keuken’, aldus chef en eigenaar Sibrecht Benning. ‘Ook de sfeer in het restaurant ademt tegelijkertijd Frankrijk en Arabië uit.’

Frans en Arabisch
Franse details zijn de zwart gelakte tafels met de tafelpoten in bistrosfeer. De lampen en de prachtige kleur groen vormen de Arabische accenten.

Eyecatchers zijn de glinsterende muur met de naam De Sjalot erop en de boomtak aan het plafond die uit de eigen moestuin komt.

Wijn
De bar is verplaatst en voor een goede wijnbehandeling zijn klimaatkasten aangeschaft. Zowel binnen als buiten op het vernieuwde terras is plaats voor 28 gasten.

‘Na zes jaar was het tijd voor een interieur dat meer past bij het niveau van mijn keuken, die de afgelopen jaren sterk is geëvolueerd. Met mijn souschef Naomi van Dam werk ik gestaag verder aan het verder verhogen van het niveau.’

Michelinster
Sibrecht laat weten het geweldig te vinden om de eerste vrouwelijke chef in Nederland te zijn met een Michelinster voor de Frans-Arabische keuken.

Vorig artikel

Vakantie Memorie Menu bij De Florijn in Nieuwerbrug

Volgend artikel

Karel V in Utrecht heeft met IJzerhard een eigen bier

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.