Nieuws

De Nieuwe Winkel ‘beste groenterestaurant ter wereld’

De Nieuwe Winkel in Nijmegen is door We’re Smart World uitgeroepen tot beste groenterestaurant van de wereld. In de top 10 staat met het Amsterdamse Flore – op plaats zes – nog een Nederlands restaurant. De top 100 telt dertien Nederlandse eetgelegenheden.

De ranglijst met daarop de honderd beste groenterestaurants ter wereld is een initiatief van We’re Smart World en wordt jaarlijks samengesteld. De eetgelegenheden worden beoordeeld op het gebruik van minstens twee derde groenten en fruit in de menu’s, culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en sociale criteria.

Emile van der Staak
De 2022-editie wordt aangevoerd door het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel. De eetgelegenheid van eigenaar Emile van der Staak stond in de lijst van vorig jaar op plek 2.

Het Amsterdamse Flore heeft de top tien betreden. Chef-kok Bas van Kranen en zijn team stijgen van elf naar zes.

Nederlandse restaurants
De andere Nederlandse restaurants in de lijst zijn: De Librije in Zwolle (16), Bolenius in Amsterdam (19), Triptyque in Wateringen (27), Spectrum in Amsterdam (36), Brut172 in Reijmerstok (45), Choux in Amsterdam (46), De Treeswijkhoeve in Waalre (72), Bøg in Den Haag (78), Pollevie bar & kitchen in ’s-Hertogenbosch (83), Merlet in Schoorl (85) en Yerba in Amsterdam (87).

Lees ook:
Lekker 2023: De Librije op één, De Nieuwe Winkel vliegt
Michelin 2022: drie nieuwe tweesterrenrestaurants en tien keer één ster

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Chocolade en de feestdagen: een smakelijke combinatie

Volgend artikel

Nieuwe merknaam en restyling voor Krasnapolsky Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.