Nieuws

De Loohoeve in Schoonloo niet meer open, maar er is een alternatief

Marleen en Jeroen Brouwer gaan de deuren van hun met een Michelinster bekroonde restaurant De Loohoeve in Schoonloo niet meer openen. Aanleiding is de geplande verhuizing naar Groningen in combinatie met de huidige lockdown. Het alternatief is een afscheidsbox voor thuis, die door het hele land wordt bezorgd.

‘Geheel onverwachts hebben wij zaterdag 18 december ons laatste service gedraaid in De Loohoeve’, zo laten Marleen en Jeroen weten. ‘Door de horecalockdown die tot in ieder geval 14 januari duurt, hebben wij met pijn in ons hart besloten om het restaurant per direct te sluiten en niet meer open te laten gaan in 2022.’

Afscheidsmenu
Om toch afscheid te kunnen nemen, hebben de eigenaren een speciaal menu gemaakt dat bestaat uit zes signatuurgerechtjes van de afgelopen zes jaar. Brood, boter en een amuse zijn inbegrepen.

De kosten voor deze ‘afscheidsbox’ – beschikbaar van 7 tot en met 22 januari – bedragen 99 euro per persoon (en te bestellen per twee personen). Je kunt je bestelling afhalen in Schoonloo of laten bezorgen. Dat laatste kan in heel Nederland en de leverdag is vrijdag.

Groningen
In het eerste kwartaal van dit jaar openen Marleen en Jeroen in de monumentale Theresiakapel in Groningen een nieuw restaurant. In november werd bekend dat ze hun huidige bedrijf, een hotel met sterrestaurant, hebben verkocht.

Lees ook:
De Loohoeve verkocht; Jeroen en Marleen Brouwer naar Groningen
Favoriete restaurants van Jeroen Brouwer in Drenthe
Favoriete delicatessenwinkels in Drenthe van De Loohoeve

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eigenaren De Zon in Ommen nemen Hof van Gelre in Lochem over

Volgend artikel

Arturo Dalhuisen nieuwe chef Voltaire* in Leersum

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.