Nieuws

De Librije presenteert topchefs Chefs Revolution Zwolle

De Librije en Port Culinaire hebben de line-up bekendgemaakt van Chefs Revolution, zondag 9 en maandag 10 september in Zwolle. Op het programma staan masterclasses van o.a. Jordi Roca (El Celler de Can Roca, Spanje), Mitsuharu Tsumura (Maido, Peru) en Paul Pairet (Ultraviolet, China). De kaartverkoop is gestart.

De vierde editie van Chefs Revolution vindt plaats op zondag 9 en maandag 10 september. Het avant-garde cuisine festival speelt zich in en om De Librije en theater De Spiegel in Zwolle.

Thérèse en Jonnie Boer
Initiatiefnemers Thérèse en Jonnie Boer en het team van Port Culinaire by Thomas & Carola Ruhl hebben de line-up bekendgemaakt van de internationale topchefs die een kookdemonstratie geven.

Kookdemonstraties
Op zaterdag 9 september zijn dat Thérèse en Jonnie Boer, Jordi Roca (El Celler de Can Roca, Spanje), Angel Léon (Aponiente, Spanje) en Mitsuhura Tsumura (Maido, Peru).

De dag daarna verschijnen op het podium van De Spiegel: Paul Pairet (Ultraviolet, China), Poul Ziska (Koks, Faeröer Eilanden), Thomas Dorfer (Landhaus Bacher, Oostenrijk) en Stefan Wiesen (Rössli, Zwitserland).

Berlijn
Vijf Berlijnse avant-garde chefs verzorgen de afsluiting. Dat zijn Sebastian Frank (Horváth), Micha Schäfer en Billy Wagner (Nobelhart & Schmutzig) en Andreas Rieger en Ivo Ebert (Einsunternull).

Boerenmarkt
Ook dit jaar kun je gratis terecht op de BOERenmarkt XL en kennismaken met diverse ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse.

Dutch Cuisine
Twaalf bij Alliance Gastronomique aangesloten restaurants, gekozen in samenwerking met Dutch Cuisine, laten bezoekers kennismaken met de producten en ingrediënten die ons land rijk is.

Kaarten
Kaarten voor de kookdemonstraties zijn te koop via de website Chefsrevolution.com. Een dagkaart kost 55 euro, voor 95 euro heb je beide dagen toegang. Voor leerlingen zijn speciale entreebewijzen beschikbaar (40 euro per dag).

Chefs Revolution backstage

Jonnie en Thérèse Boer steken met Chefs Revolution de nek uit om Nederland culinair nog beter op de kaart te zetten. Dat wordt gewaardeerd. Zeer gewaardeerd. Dit blijkt uit de reacties van bezoekers van het tweedaagse gastronomische event in Zwolle. ChefsFriends mocht in 2016 backstage en volgde Jonnie en Thérèse van dichtbij.

Vorig artikel

Restaurant Tante Kee opent terrasseizoen met Live Sunday

Volgend artikel

Foto’s: zo ziet ML eruit op de nieuwe locatie in Haarlem

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.