Nieuws

De Librije op plek 38 in wereldranglijst met beste restaurants

Prachtig nieuws over De Librije vanuit New York. Het Zwolse driesterrenrestaurant van Thérèse en Jonnie Boer staat op plaats 38 in de maandag 13 juni gepresenteerde lijst The World’s 50 Best Restaurants. De top 50 wordt aangevoerd door Osteria Francescana uit het Italiaanse Modena.

Driesterrenchef Jonnie Boer en partner Thérèse waren in New York aanwezig tijdens de presentatie van de jaarlijkse lijst The World’s 50 Best Restaurants maandag 13 juni.

Thérèse en Jonnie Boer
Daar hoorden ze dat hun restaurant De Librije in 2016 op positie 38 is terechtgekomen. Een prachtige prestatie van het Nederlandse driesterrenkoppel.

Top 50
De prestigieuze lijst, een initiatief van Restaurant Magazine, wordt aangevoerd door Osteria Francescana, het restaurant van Massimo Bottura in het Italiaanse Modena.

Op plek 2 staat de eetgelegenheid van de gebroeders Roca; El Celler de Can Roca in Girona, Spanje. Eleven Madison Park, gevestigd in New York, is de nummer 3.

Richard Ekkebus
In de lijst is nog een Nederlandse chef opgenomen. Richard Ekkebus, tweesterrenchef bij Amber in Hongkong, staat op plek 20.

Sergio Herman
Vorige week werden de nummers 51 tot en met 100 al bekendgemaakt. Ook daarin een Nederlandse chef: Sergio Herman – met Nick Bril als rechterhand – is op plaats 54 nieuwkomer met The Jane in Antwerpen.

ChefsFriends feliciteert alle Nederlanders met hun bijzondere prestaties. De volledige ranglijst kun je hier bekijken.

Vorig artikel

Eerste videobeelden nieuwe Vermeer en NH Collection Barbizon Palace

Volgend artikel

De Eetweek van Geert-Jan Vaartjes

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.