Blog

De eerste NIVEN foodbox: dit is de inhoud

Niven Kunz is sinds donderdag 28 mei in huis te halen. Liefhebbers kunnen vier keer per jaar een foodbox bestellen met daarin door de sterchef geselecteerde producten, die hij ook gebruikt in zijn restaurant Niven in Rijswijk. ChefsFriends bekijkt de inhoud van de eerste doos.

‘Make life tasty’ staat op de bovenkant van de eerste NIVEN foodbox, die donderdag 28 mei werd gepresenteerd. Het pakket bestaat uit ‘producten met een verhaal en producten die afkomstig zijn van kleine, ambachtelijke en authentieke ondernemers’, aldus Niven, die het idee bedacht om ‘de mooie producten van zijn leveranciers breder onder de aandacht te brengen in een eigen delicatessenlijn’.

80/20-principe
In de box streeft hij naar het 80/20-principe. Niet zoals in zijn restaurant 80 procent groente en 20 procent vis of vlees, maar 80 procent uit Nederland en 20 procent uit het buitenland óf 80 procent uit de regio en 20 procent van daarbuiten.

Westlandse tomatensoep
De inhoud van Nivens eerste foodbox begint met twee kaarten. De eerste is het recept van zijn Westlandse Tomatensoep, de andere een cadeaucheque ter waarde van twee glazen champagne als heerlijk aperitief.

Eigen likeur
De dranken worden vertegenwoordigd door Nivens ‘eigen’ likeur Raspberry Gold en een flesje bier (blond) van de Rijswijkse bierbrouwerij De Arn.

Verder verjus – een smaakmaker op basis van druiven (of ander fruit) – van het Betuws Wijndomein in Erichem, een mangoconfituur, citroenmayonaise, caramel (naturel), zeezout, handgemaakte frambozensnoepjes en melkchocolade van Van der Burgh Chocolaad in Delft. Deze chocolade is handgemaakt, fairtrade en met de hand verpakt.

Bestellen
De NIVEN foodbox kost 49,95 en is te bestellen via Nivenshop.nl of te koop in het restaurant. Een jaarabonnement nemen kan ook, voor 199 euro. Dat laatste bedrag is inclusief een driegangenlunch met wijn bij Niven in Rijswijk. Alle producten uit de box zijn ook individueel te bestellen.

Heb jij de foodbox gekocht, dan zijn wij benieuwd naar je bevindingen.

ChefsFriends.nl was aanwezig bij de lancering van de NIVEN foodbox op donderdag 28 mei en haalde Niven Kunz voor de camera.

Vorig artikel

Chef2Chef: Bas over Robin, Robin over Bas

Volgend artikel

Wilfred Genee: ‘Volgend jaar ook sportkantines en misschien wel schoolkantines’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.