Stad in de schijnwerper

De beste restaurants en hotels in Noordwijk en omgeving

De Flower Parade Rijnsburg is een van de oudste bloemencorso’s van Nederland en trekt zaterdag 11 augustus door de straten. Daarom is Katwijk, waarvan het dorp onderdeel is, deze maand stad in de schijnwerper. Een overzicht van de beste hotels en restaurants van ook Noordwijk en Oegstgeest.

Iedere jaar trekt de Flower Parade Rijnsburg op de tweede zaterdag in augustus door de straten. De eerste editie vond plaats in 1946 en daarmee behoort het tot een van de oudste bloemencorso’s van ons land.

Katwijk en Oegstgeest
Rijnsburg is onderdeel van de gemeente Katwijk en daarom is die plaats deze maand stad in de schijnwerper. Om het overzicht van beste hotels en restaurants nog mooier te maken, nemen we in dit overzicht ook Noordwijk, Oegstgeest en Warmond mee.

Latour – Noordwijk
Het sterrestaurant van grand hotel Huis ter Duin (zie verderop in dit overzicht). Lunchen of dineren met uitzicht op de duinen, het strand en de zee. Denk er een ondergaande zon op een stralende dag bij en het plaatje is compleet. In 1990 kwam het eerste gerecht uit de keuken en vanaf 2005 door Michelin bekroond. In de keuken is chef de cuisine Marcel van Lier al achttien jaar de stabiele factor, aan de voorkant vervult maître en sommelier Stan Kerckhoffs die rol sinds 2003.
Restaurantlatour.nl

Onder de Linde – Noordwijk
In het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Gelegen in het hart van Noordwijk-Binnen in een karakteristiek pand in de historische Voorstraat. Eerlijke producten, creatieve creaties en klassiek met een moderne twist. ‘Gerechten worden geboren uit vakkennis, liefde en emotie. Een beetje eigenwijs en net even anders.’
Onderdelinde.com

Beachclub O – Noordwijk
‘Het Ibiza van Noordwijk’, zo lezen we op de website van de horecagelegenheid. Gezien de locatie en het uitzicht begrijpen we die vergelijking helemaal. Voor het vakantiegevoel hoef je dus niet het vliegtuig in, maar ga je naar ‘het mooiste strand van Nederland’.
Beachclubo.nl

Villa Beukenhof – Oegstgeest
Rutger Hauer, Bernard en Juliana en Maria Callas staan op de gastenlijst van deze horecagelegenheid, die in 2017 het 500(!)-jarig bestaan vierde. Eigenaar Erwin Rozendal noemt zijn onderneming een ‘hidden gem in het hart van de Randstad, maar wel omgeven door rust.’ Luxury vintage hotel, restaurant, bar en lounge. Bekijk het uitgebreide video-interview via deze link.
Villa-beukenhof.nl

De Moerbei – Warmond
Wie De Moerbei noemt, noemt Hans de Bont. Chef-kok en eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant (2009) in een oude boerenhoeve die op de lijst van Rijksmonumenten staat. Op het geheel vernieuwde terras waan jij je als gast ‘in Zuid-Franse sferen, midden in de Dorpsstraat’. Blikvanger in de tuin is – komt ’ie – een gigantische moerbeiboom. Heerlijke plek voor een lunch of diner.
Demoerbeiwarmond.nl

Grand hotel Huis ter Duin – Noordwijk
Luxe in optima forma in dit prachtige vijfsterrenhotel. Niet voor niets was het jarenlang het spelershotel van Oranje. Benieuwd naar de mooiste plekken? Bekijk dan onze video met hoteldirecteur Stephan Stokkermans. Niet alleen een inpandig sterrestaurant (zie boven), maar ook een toffe beachclub letterlijk aan de rand van de Noordzee.
Huisterduin.com

Hotels van Oranje – Noordwijk
Nog zo’n hotelparel in de populaire badplaats. Eigenlijk twee parels, want het bedrijf exploiteert Hotel van Oranje en het Beachhotel. Die laatste is – de naam zegt het al – gelegen op het strand. Het prachtige uitzicht over de Noordzee is bij de prijs inbegrepen.
Hotelvanoranje.nl / Beachhotelnoordwijk.nl

Radisson Blue Palace Hotel – Noordwijk
Architectonisch beachhotel op een steenworp afstand van strand en winkelstraat. Beschikt over 115 ruime kamers en vijf suites die zijn gebouwd in art deco-stijl. Zowel de zakenreiziger als de (ontspannen) vakantieganger geniet van ‘een rustgevend en verfrissend verblijf’.
Radissonblue.com

Vorig artikel

Rantrée serveert surprisemenu op dag voor zomersluiting

Volgend artikel

Extra gang bij Zomerdeal Boompjes Restaurant Overloon

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.