Stad in de schijnwerper

De beste restaurants en hotels in Arnhem

Arnhem is zondag 9 september in de ban van Bridge to Bridge. Dit hardloop- en wandelevenement is een eerbetoon aan de geallieerden, die streden in de slag om de Gelderse hoofdstad. Daarom staat deze stad is deze maand in de schijnwerper. Onze selectie van adressen waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

Run to remember freedom. Tijdens Bridge to Bridge staat het historisch perspectief van Arnhem centraal. Lopers volgen een uitdagend parcours over bezet en bevrijd gebied via de twee bruggen, waarmee bewust een verbinding wordt gemaakt met een belangrijk stukje historie van de stad: de Slag om Arnhem in 1944.

NH Rijnhotel – Arnhem
Gelegen aan de oever van de Rijn, op loopafstand van het centrum en het Centraal Station. Hotel met 68 kamers, die veelal uitkijken op en over het water. Ook in het restaurant en op het terras word je beloond met dat uitzicht.
Nh-hotels.nl

Best Western Plus Hotel Haarhuis – Arnhem
Zo ongeveer het eerste wat je ziet als je het Centraal Station uitkomt. Het viersterrenhotel aan het Stationsplein vierde in mei 2018 het 100-jarig bestaan. Sinds 1995 onder de vlag van Best Western. Beschikt over 124 kamers.
Hotelhaarhuis.nl

Postillion Hotel – Arnhem
Omgeven door een prachtige bosrijke omgeving, nabij Natuurpark De Hoge Veluwe en de Rosendaelse Golfclub. Tegelijkertijd zijn ook de uitvalswegen A12 en A50 dichtbij. Perfecte plek voor een zakelijke meeting of een weekeinde met familie of vrienden.
Postillionhotels.com

Hotel Papendal – Arnhem
Slapen tussen de topsporters, dat is wat je (wellicht) doet als je hier verblijft. Dit viersterrenhotel is de thuisbasis van (onder andere) sportorganisatie NOC*NSF. Rust, ruimte en gastvrijheid te midden van de Veluwse bossen, met een capaciteit van 151 kamers.
Papendal.nl

Mode Design Hotel Modez – Arnhem
Hotel Modez is gezelligheid, mode en design ineen. Gelegen in het Modekwartier, in het centrum van de stad. Alle kamers zijn individueel ingericht door modeontwerpers en vormgevers, waardoor je verblijf ‘onvergetelijk en uniek’ moet zijn.
Hotelmodez.nl

Landgoed Groot Warnsborn – Arnhem
Hotel met een buitenplaats van liefst 750 hectare aan de rand van de Veluwe en in een Rijksmonument. Aangesloten bij Quality Lodgings, een samenwerkingsverband van zelfstandige hotels met een bijzonder karakter. En met een prachtige omgeving, zo ontdekte ChefsFriends eerder. Benieuwd? Volg dan deze link voor de video.
Grootwarnsborn.nl

Van der Valk Hotel – Arnhem
De vierde generatie van de bekende hotelfamilie zwaait in Arnhem de scepter. Hotel aan de Amsterdamseweg met honderd kamers en tien multifunctionele vergaderzalen.
Hotelarnhem.nl

Bilderberg Hotel Klein Zwitserland – Heelsum
Dit in chaletstijl gebouwde hotel huisvest midden in de natuur en beschikt over 71 kamers. Met als buurman golfclub Heelsumse Veld. Restaurant De Kromme Dissel (zie verderop), al 47 jaar een Michelinster, mag worden gezien als absolute blikvanger. ‘Soms moet je jezelf iets gunnen’, zo lezen we op de website van het hotel. We hebben er niets aan toe te voegen.
Bilderberg.nl

De Steenen Tafel – Arnhem
Gelegen op het hoogste punt van de stad, in een tot 2011 functionerende watertoren (gebouwd in 1928) én in park Klarenbeek, het oudste stadspark van Arnhem. Restaurant is gevestigd in de aangebouwde serre, die is aangepast aan de bosrijke omgeving. Ver weg van de drukte en toch dichtbij: het centrum is 2 kilometer verder en de snelwegen A12 en A50 1 kilometer.
Desteenentafel.nl

’t Amusement – Arnhem
Estée Strooker startte haar restaurant aan de Rijnkade in 2011, nadat ze Masterchef won. Hier geniet je niet alleen van goed eten en goed drinken, maar is er ook aandacht voor de huidige voedselindustrie. Daarom alleen producten uit het seizoen, aandacht voor het hele beest, verantwoorde vis en de juiste balans tussen groente, vis en vlees. Op de drankenkaart veelal biodynamische en natuurlijke wijnen. Weet je dat ChefsFriends bij Estée thuis in haar koelkast mocht kijken. Via deze link kun je de video bekijken.
Restaurant-amusement.nl

’t Raedthuys – Duiven
Onder de rook van Arnhem en in het bezit van een Michelinster (sinds november 2013). Voldoende redenen dus om het restaurant van Karina van der Kolk en Hans den Engelsen een plek te geven in dit overzicht. Historie wordt er gecombineerd met een moderne uitstraling, en culinaire creaties met hedendaagse kunst.
Raedthuys-duiven.nl

The Hunting Lodge – Rozendaal
Als je deze zomer niet op het terras van The Hunting Lodge hebt gezeten, dan moet je ons plechtig beloven dat te gaan doen als daarvoor in september (nog) gelegenheid is. Door Gault&Millau uitgeroepen tot Terras van het Jaar 2017 en wij begrijpen heel goed waarom. Diana Bogers en Bert Stomphorst hebben er inmiddels meer van gemaakt dat alleen een restaurant. Wat dat betekent? Bekijk deze video met de ondernemers voor het antwoord.
Thehunting.nl

De Kromme Dissel – Heelsum
Al 47 (!!) jaar in het bezit van een Michelinster, dit restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland (zie hierboven). Met chef Tonny Berentsen als grote roerganger. Midden in de bossen van Heelsum, in een oude Saksische boerderij uit de zeventiende eeuw.
Krommedissel.nl

Vorig artikel

Joppe Sprinkhuizen van Sillyfox in Veghel kookt voor de koningin

Volgend artikel

Dutch Cuisine thema BOERenmarkt XL van Chefs Revolution

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.