Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants van Zwolle

Feest bij De Librije in Zwolle. Zondag 1 juli vieren Thérèse en Jonnie Boer dat ze 25 jaar eigenaar zijn van het driesterrenrestaurant. Daarom is deze Overijsselse Hanzestad deze maand de stad in de schijnwerper. Onze selectie van adressen waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

Librije’s Hotel
Bij Jonnie en Thérèse eet je niet alleen op het hoogste niveau, je kunt er ook geweldig overnachten. Het hotel is gerealiseerd in een voormalige vrouwengevangenis en die sfeer is behouden gebleven. Dus met celdeuren en tralies voor de ramen. Er zijn negentien kamers met ieder een eigen karakter wat betreft kleur én inrichting.
Librije.com/slapen

Bilderberg Grand Hotel Wientjes
‘Statig en authentiek’, zo wordt het hotel omschreven op de website van Bilderberg. Een begrip in Zwolle en omgeving. Gelegen in het centrum van de Hanzestad en met 57 stijlvolle kamers. Voor goed eten en drinken ga je naar Restaurant W of het Grand Café.
Bilderberg.nl/zwolle

Lumen Hotel
Viersterrenhotel met 125 kamers, een indrukwekkend atrium en de ruime Bluefinger Lounge. ‘De voordeur’ van Lumen Hotel & Events, de alles onder één dak-locatie in de regio Zwolle. Het hotel was er het eerst, daarna volgden het event center, de business club, skyboxen en de publieksruimtes van PEC Zwolle bij. ‘Een inspirerende omgeving voor het creëren van een bijzondere beleving’.
Lumenzwolle.nl

Hotel Zwolle
Onderdeel van de Van der Valk-familie. Volgens de website ‘veel meer dan een hotel’. Niet alleen 178 royale kamers en luxe suites, maar ook zeventien vergaderzalen, twee luxe business lounges, een sfeervol restaurant, een gezellige hotelbar, fitness en een modern wellness center.
Hotelzwolle.nl

De Librije
Nationaal en internationaal befaamd: het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant De Librije. Voorheen gevestigd in het gelijknamige kloostercomplex in de binnenstad en sinds begin 2015 gerealiseerd in de binnentuin van het hotel.
Librije.com/eten

Bij Giel
Deze plek ‘waar fashion en horeca samenkomen’ mag in dit overzicht niet ontbreken. De reden: Bij Giel is gerealiseerd in het pand, waar vele jaren De Librije huisvestte. In het monumentale pand kun je terecht voor de mooiste damesmode, maar ook voor een kop koffie, een lunch, een borrel, een diner of een goed glas wijn.
Bijgiel.nl

ChefsFriends feliciteert Thérèse en Jonnie van harte met dit bijzondere jubileum en wens hen nog vele succesvolle jaren.

Vorig artikel

Walking diner op Oosterschelde bij supernovae Alliance

Volgend artikel

‘Chefs Favourites’ bij Ciel Bleu in Okura Hotel Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.