Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants van Nijmegen

De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten in Nijmegen en juli zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is de keuze voor Nijmegen als stad in de schijnwerper deze maand een logische. Onze selectie van hotels en restaurants waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

Dinsdag 17 juli start de 102e Vierdaagse, het grootste wandelevenement van ons land. De zaterdag daarvoor beginnen de Vierdaagsefeesten. Beide evenementen brengen vele mensen op de been en daarom is Nijmegen deze maand stad in de schijnwerper.

De Nieuwe Winkel
‘De Nieuwe Winkel serveert opwindend eten dat zich onttrekt aan reguliere smaakcategorieën.’ Was getekend: Mac van Dinther. De culinair recensent stopt bij de Volkskrant en bezocht dit Nijmeegse restaurant als één van de tien adressen die hij de moeite waard vindt om nog eens te bezoeken. Chef-kok Emile van der Staak kookt voornamelijk met planten, omdat hij ‘gelooft in botanische gastronomie’. Tot zaterdag 7 juli gevestigd aan de Hertogstraat, binnenkort op een nieuwe – nog geheime – locatie.
Denieuwwinkel.com

Witlof
Ontving vorig jaar november een Bib Gourmand, de bekroning van Michelin voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Voor maximaal 37 euro eet je er een keuzemenu van drie gangen. De keuken laat zich het best omschrijven als klassiek Frans met een knipoog naar het Oosten. ‘Maar wat je ook eet, het is altijd bereid met de beste verse producten. En met vakkennis, liefde en toewijding.’
Restaurantwitlof.nl

Bistro Flores
Eetgelegenheid met een historie die teruggaat tot eind jaren 50, als opa en oma starten met een koffiehuis. De huidige keuken draait om kwaliteit en eenvoud. ‘Waar smaak en gerechten zonder poespas de basis vormen. Geïnspireerd door de verschillende seizoenen en een veelheid aan producten, waar mogelijk lokaal.’ Door Michelin bekroond met een Bib Gourmand.
Bistroflores.nl

Het Savarijn
Internationaal befaamd. Door het Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator tien jaar geprezen met een Award of Excellence en door de Duitse Schlemmer Atlas omschreven als een restaurant met een zeer goede keuken. Maar ook nationaal is er erkenning. Volgens Grootspraak behoort tot de betere wijnrestaurants van Nederland, Lekker heeft het opgenomen in de Top 500 en Gault&Millau kent het 13 punten toe. De keuken werkt met maandkaarten met daarop gerechten die zijn geïnspireerd door het seizoen en gebaseerd op het aanbod van de markt.
Savarijn.nl

De Meesterproef
Gevestigd in het Honigcomplex op een oud fabrieksterrein. Inmiddels (weer) een creatief en bruisend stuk stad. Ze zijn er gek op klassieke en vergeten technieken als pekelen, wecken, roken en conserveren. Waar mogelijk wordt gewerkt met lokale producten. Niet alleen passende wijnen, maar ook bier-spijscombinaties.
Demeesterproefnijmegen.nl

Manna
Winnaar van diverse internationale prijzen. En ja, als Robbie Williams ervoor kiest om daar te overnachten rondom zijn concert in het Goffertpark, dan zijn de prijzen vast niet voor niets. Luxe suitehotel met global food & fish restaurant in het centrum.
Manna-nijmegen.nl

Mercure Nijmegen Centrum
Hotel met 112 kamers – twee verschillende types – pal naast het Centraal Station. Perfecte uitvalsbasis dus voor een bezoek aan de stad. Ook een mooie plek voor je zakelijke afspraak of meeting, dankzij het ‘Ready-to-Work’-concept.
Mercure-hotel-nijmegen-centre.nl

Van der Valk Nijmegen-Lent
Service op grote hoogte, ook letterlijk. Cloud 14 bevindt zich op de veertiende etage van het hotel, dat beschikt over 116 kamers. Directeur Marije van der Valk (samen met haar partner Thijs Boomkens) is vierde Van der Valk-generatie.
Valknijmegen.nl

Sanadome
Je kunt hier niet alleen goed eten, goed drinken en goed slapen, maar ook goed ‘wellnessen’. Een van de toonaangevende wellnessbedrijven van Nederland. Met in de keuken de bekende Albert van Rheede. Niet alleen executive chef, maar ook voedingsdeskundige en imker. Bekijk zeker even het video-interview dat we eerder met hem hadden en dat gaat over gezonde voeding.
Sanadome.nl

Amrâth Hotel Belvoir
Viersterrenhotel met 78 klassiek ingerichte kamers, een sfeervolle brasserie met terras, een hotelbar en diverse vergaderzalen. Op loopafstand van de Waalkade, waar het uitzicht prachtig is en je goed kunt vertoeven. De brasserie is de gehele dag geopend en voor het afzakkertje zoek je een ontspannen plekje in of aan de bar.
Amrathhotelnijmegen.nl

Vorig artikel

Vierde zaak sterchef Marcel van der Kleijn heeft Iberische keuken

Volgend artikel

Hotel Park Inn by Radisson Amsterdam City West opent deuren

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.