Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants in Sittard en omstreken

In Nederland worden op zo’n tweehonderd plaatsen Oktoberfeesten georganiseerd. De editie in Sittard (12 t/m 17 oktober) behoort volgens National Geographic tot de grootste tien wereldwijd. Daarom staat deze stad deze maand in schijnwerper. Onze selectie van adressen waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

Van 12 tot en met 17 oktober staat de historische binnenstad van Sittard in het teken van de jaarlijkse Oktoberfeesten. Met vier grote Duitse feestpaviljoens en livemuziek.

Silvester’s – Sittard
Door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, de beloning voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Bij het restaurant van eigenaren Monique en Silvester Heijligers moet je als gast ‘heerlijk eten in een ongedwongen sfeer, met een vriendelijke service en in een aangename ambiance’. Let op: dinsdag 16 oktober gesloten… vanwege de Oktoberfeesten.
Silvesters.nl

Da Vinci – Maasbracht
Het restaurant van de enige vrouwelijke chef met een Michelinster. Wie Da Vinci zegt, zegt Margo Reuten en Petro Kools. In 2018 25 jaar in het vak! Van harte met deze bijzondere prestatie.
Restaurantdavinci.nl

De Leuf – Ubachsberg
Robin van de Bunt is ‘terug op het nest’. Na het – onverwachte – overlijden van Paul van de Bunt in april 2014 besluit zijn partner Sandra hun levenswerk voort te zetten. Nu heeft zoon Robin de leiding in de keuken en is een nieuwe fase aangebroken voor het familiebedrijf, dat door Michelin is bekroond met een ster.
Deleuf.nl

Hof van Herstal – Peij/Echt
Voormalig gastenverblijf van de Abdij Lilbosch. Gebouwd in 1890 en sinds 1992 in handen van de familie Bruggeman. Chef Martin draagt sinds 1993 de titel Meesterkok en leerde het vak in diverse sterrenkeuken. Gastvrouw is Giny Bruggeman. In het bezit van een Bib Gourmand.
Hofvanherstal.nl

Chez Paul – Valkenburg
‘Betaalbare luxe en gastronomisch maatwerk’, aldus eigenaren Marion en Paul Keijdener. Uit de menukaart blijkt een voorliefde voor de keuken van de zon. Spontaniteit, geur, kleur en – bovenal – smaak zijn de kernwoorden. Niet vreemd dus dat Zuid-Frankrijk en Italië nadrukkelijk invloed uitoefenen.
Restaurantchezpaul.nl

Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard
Wellnesshotel met vier sterren. Beschikt over 59 kamers, vier multifunctionele en vernieuwde vergaderzalen, een gezellig restaurant met terras en een sfeervolle hotelbar. Het moderne wellnesscomplex heeft diverse sauna’s en baden, en als gast kun je er terecht voor diverse behandelingen.
Amrathhotelthermenborn.nl

Vorig artikel

De favoriete restaurants in Gelderland van Rik Jansma

Volgend artikel

Echte foodies ontdekken hun favoriete stad tijdens de WijnSpijs Wandeling

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.