Stad in de schijnwerper

De beste hotels en restaurants in Monnickendam en omgeving

Het Noord-Hollandse Monnickendam is volgens Zoover het mooiste onontdekte plekje van Nederland en daarom deze maand onze stad in de schijnwerper. ‘Gelegen in een waterrijke omgeving en met een historische binnenstad.’ Onze selectie van adressen waar je terechtkunt voor goed eten, goed drinken en goed slapen.

Hotel en restaurant Posthoorn
Het hotel is gerealiseerd in een Rijksmonument, is gelegen in het historische centrum van Monnickendam en heeft twaalf luxe suites en kamers. Het restaurant beschikt sinds 2008 over een Michelinster en staat in de top 100 van Lekker. Chef Jeroen Bavelaar werkt er volgens de principes van de Franse keuken.
Posthoorn.eu

Van der Valk Hotel Volendam
Een autorit van zeven minuten, dat is wat nodig is om een bezoek aan Monnickendam te combineren met een verblijf in het Volendamse Van der Valk-hotel. ‘Verrassend vanzelfsprekend’, zo lezen we op de website van het hotel.
Hotelvolendam.nl

Intell Hotels Amsterdam Zaandam
Dit viersterrenhotel met de in het oog springende gevel bestaat uit een opeenstapeling van bijna zeventig losse Zaanse huisjes, uitgevoerd in vier kleuren Zaans groen. Niet alleen een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Monnickendam, maar ook zeer geschikt voor het verkennen van de Zaanstreek.
Intellhotelsamsterdamzaandam.nl

L’Auberge Damhotel
Al in de 16e eeuw bevond zich op deze locatie in Edam een herberg, die hoofdzakelijk dienst deed als botermarkt. Anno 2018 huisvest er een restaurant met een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit, en een hotel met elf kamers (waarvan vier voor bruidsparen).
Damhotel.nl

Hotel-café-restaurant De Fortuna
Feest bij De Fortuna in Edam. Het restaurant bestaat in 2018 25 jaar en dat wordt gevierd met ‘allerlei leuke dingen’. Goede reden om te reserveren dus! Het pittoreske hotel heeft 23 kamers, die zijn ondergebracht in vijf karakteristieke Hollandse herenhuizen. Inclusief tuin aan het water.
Fortuna-edam.nl

Vorig artikel

Hotel de Wereld opent Brasserie Le Monde

Volgend artikel

Extra gang en wijn gratis bij Le Mortier in Haarlem

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.