Nieuws

David van Steenderen van Vineum Rotterdam ontvangt Michelin Award

David van Steenderen van restaurant Vineum in Rotterdam heeft maandag 11 december een Michelin Award ontvangen van Michelin. De culinaire gids heeft de prijs voor het eerst uitgereikt aan een sommelier. ‘De passie voor wijn druipt er vanaf’, aldus Charles van de Perre op het podium in Amsterdam.

De Michelin Award is een internationale prijs van de culinaire gids, bedoeld als waardering voor het dagelijkse werk in de keuken of het restaurant.

Sommelier van het Jaar
De winnaar wordt onafhankelijk gekozen, al is de award voor de ‘Sommelier van het Jaar 2018’ in Nederland uitgereikt in samenwerking met Kwast Wijnkopers.

Zwarte brigade
Charles van der Parre en Martijn Kwast reikten de prijs maandag 11 december uit aan David van Steenderen, eigenaar en sommelier van restaurant Vineum in Rotterdam. Niet eerder won iemand uit de ‘zwarte brigade’ deze award.

Passie voor wijn
‘De passie voor wijn druipt er vanaf’, zo las Charles van der Parre van Michelin op het podium van het De La Mar Theater in Amsterdam voor uit het juryrapport. ‘Ik heb zeer speciale wijnen geproefd uit zeer bijzondere landen.’

ChefsFriends feliciteert David van Steenderen van harte met deze bijzondere prijs.

Vorig artikel

De favoriete delicatessenwinkels in Brabant van Adrian Zarzo

Volgend artikel

Michelin 2018: derde ster voor Inter Scaldes in Kruiningen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.