Nieuws

Daalder Atelier Amsterdam tweede restaurant Dennis Huwaë

Dennis Huwaë opent een tweede restaurant in Amsterdam. Daalder Atelier huisvest in het pand dat voorheen onderdak bood aan het door Michelin bekroonde Daalder. Het is voor de sterchef de plek waar hij en zijn team ‘onophoudelijk proberen, proeven en perfectioneren’. Sinds deze maand kunnen 36 gasten kijken en mee proeven.

Nieuw gerecht, nieuwe smaken, nieuw idee. In gedachten kookt en ontwikkelt Dennis 24/7 door. Sinds deze maand laat hij dat proces proeven in Daalder Atelier, waar hij iedere keer zijn nieuwste ideeën op het menu zet.

Café in de Jordaan
Vorig jaar verhuisde Daalder naar Amsterdam-West, nu keert de chef met zijn nieuwe, tweede restaurant terug naar het Jordanese café waar het allemaal begon. Het atelier aan de Lindengracht waar hij onophoudelijk doorwerkt aan zijn meest creatieve menu ooit, zoals hij het zelf omschrijft.

Minder couverts
Toen Dennis Daalder in 2015 overnam, bood het restaurant plaats aan 64 gasten. Daalder Atelier telt 36 couverts. ‘Minder gasten, zodat je écht persoonlijk voor ze kunt koken.’

Na een korte verbouwing is de marmeren bar voorin een plek geworden om te koken, zodat hij de hele avond met zijn gasten kan zijn. En direct hun reacties op nieuwe gerechten kan horen.’

Kleurrijk en eigen
Ze verhuisden Daalder naar eigen zeggen om te laten zien dat fine dining op hoog niveau niet gaat over wit tafellinnen en stijve bediening.

‘Niet over ‘hoe het hoort’. Fine dining is kleurrijk en eigen. Dat zie je aan de Postjesweg, daar zoeken we met het team de grenzen op van wat een fine dining-restaurant kan zijn. In het atelier willen we duwen tegen de grenzen van wat culinair mogelijk is.’

Daalder Atelier is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner (185 euro) en op vrijdag en zaterdag ook voor lunch (99 euro).

Lees ook:
Nieuwe chef-kok voor restaurant Vinkeles in Amsterdam
Deze toprestaurants nemen deel aan Wild eten in de Achterhoek
Eigenaar restaurant De Bokkedoorns opent zaak op Bonaire

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe chef-kok voor restaurant Vinkeles in Amsterdam

Volgend artikel

René Koelman over de ideale herfstkaasplank

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.