Nieuws

Culinaire boeklancering Fijnproeven in Twente

Twintig betere restaurants uit Twente hebben meegewerkt aan een nieuw boek genaamd Fijnproeven in Twente. In het boek is er niet alleen aandacht voor de restaurants maar ook voor streekproducten. De opbrengst van het boek gaat naar de voedselbank.

Het eerste exemplaar van het boek Fijnproeven in Twente is deze week door zanger René Froger, als ambassadeur van de voedselbank, overhandigd aan de Hengelose burgemeester Schelberg. Verder was het uniek dat de aanwezigen deze avond een tien gangendiner kregen voorgeschoteld, waarbij elke gang door een andere topchefs werd gemaakt.

Het boek Fijnproeven in Twente portretteert twintig regionale toprestaurants en 28 streekproducenten. Daarnaast geven de chef-koks van de deelnemende restaurants succesrecepten uit hun eigen keuken prijs. De opbrengst van het boek gaat naar lokale voedselbanken. De boeklancering vond plaats tijdens een culinaire benefietavond in Enschede.

Top culinair Twente
JCI is een wereldwijde vereniging voor ondernemende mensen, met zo’n 100 lokale kamers in Nederland. In het kader van het vijftienjarig bestaan, besloten de leden van JCI Hengelo een speciale actie voor lokale voedselbanken op touw te zetten. Dit resulteerde in het boek Fijnproeven in Twente, waaraan de top van culinair Twente medewerking heeft verleend. Uitgever van het boek is het Enschedese bureau Geen Blad voor de Mond.

De boeklancering bij Parklocatie De Jaargetijden in Enschede was een groot succes. Restaurantdeelnemers waren aanwezig om gerechten voor de gasten te bereiden. Cabaretière Nathalie Baartman bracht met een stukje maatwerk nog de nodige hilariteit.

Volgens de deelnemende chef-koks was in de keuken geen sprake van competitie, maar werd gebroederlijk naast en met elkaar gewerkt. ‘De kaarten voor deze avond waren ontzettend snel uitverkocht. Het thema van het boek en de Voedselbank als goed doel spreken kennelijk aan’, zegt Laurens Oude Elberink, JCI-lid en directeur/eigenaar van Geen Blad voor de Mond.

Uitdagend kookboek
Fijnproeven in Twente is een kookboek met verhalen, foto’s en recepten die een uitdaging zijn voor iedere thuischef. Het kan worden gekocht via www.fijnproevenintwente.nl. Oude Elberink: ‘Onze opzet was een ‘kookboek plus’. Een culinair kompas om uit eten te gaan bij de culinaire toprestaurants uit de regio, of voor hobbykoks die thuis graag op niveau unieke gerechten klaarmaakt’.

Foto: Marieke Dijkhof

Vorig artikel

10 lekkere herfstwijnen

Volgend artikel

VVV Dinercheque en Lekker intensiveren samenwerking

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.