Blog

Culinair kennismaken met restaurant ‘Tante Kee 2.0’ in Kaag

Tante Kee straalt als nooit te voor. Het restaurant van Kim Edwards en Raymond Reeb is na een verbouwing van drie maanden onherkenbaar en prachtig vernieuwd. Ook in de keuken staat met chef-kok Bobby Rust nieuw bloed. ChefsFriends mag in Kaag kennismaken met ‘Tante Kee 2.0’.

Alleen al de locatie is een reden om het restaurant te bezoeken. Vanaf het vasteland ga je met een pontje naar Kaageiland. Laat je niet afschrikken door het woord ‘pontje’, want de reis is echt heel erg kort: net voldoende om een amuse te eten.

Uitzicht
Die oversteek kun je maken met de auto, maar deze is ook prima achter te laten aan deze kant van het water. Het terras is gelegen aan het water en ook vanuit het restaurant heb je dat prachtige uitzicht.

Onherkenbaar vernieuwd
Tante Kee komt in 2003 in het bezit van Kim Edwards en Raymond Reeb. Er heeft sinds die tijd al een aantal verbouwingen plaatsgevonden, maar deze van begin dit jaar is met afstand de meest ingrijpende.

Het restaurant is onherkenbaar vernieuwd. Tante Kee is veranderd van een dame op leeftijd in een jonge meid, zoals de eigenaren het zelf omschrijven.

Water
Belangrijkste aanleiding voor de veranderingen is dat niet alle plaatsen in het restaurant zicht hebben op het water. Op het misschien wel mooiste plekje zijn de toiletten gehuisvest.

Die zijn na de verbouwing verhuisd naar de vroegere tuinkamer, waardoor alle gasten nu kunnen genieten van een van de mooiste horeca-uitzichten van Nederland.

Bobby Rust
Ook de keuken is voorzien van nieuw elan. Kim en Raymond hebben Bobby Rust aangesteld als nieuwe chef-kok. Een kans die zich voordoet en die Raymond bovendien meer mogelijkheden geeft. De eerste kaart is van de hand van beiden, maar Bobby zal meer en meer het gezicht worden van de witte brigade.

Koekje van Tante Kee
Van die eerste menukaart mag ChefsFriends proeven tijdens een speciale lunch. Voordat we aan tafel gaan, krijgen we ‘een koekje van Tante Kee’ bij ons heerlijke glas met bubbels.

In de koektrommel (letterlijk) onder andere een stroopwafel met karamel in plaats van stroop en pompoen en een knoflookkoekje met Burgerveense paling, peterselie en biet. Extra punten voor de originaliteit.

Asperges
Aan tafel krijgen we vier gangen geserveerd. We trappen af met de koningin onder de groenten: witte asperges, met hooi-saus en bottarga (viskuit). Beide elementen voegen een prachtige smaak toe aan het toch al heerlijke ‘witte goud’. Fantastisch!

Erg leuk vind ik de daarbij geserveerde wijn van Nederlandse bodem! De Auxerrois 2015 van Wijnhoeve De Kleine Schorre in het Zeeuwse Dreischor.

Rode mul
Het tweede gerecht is rode mul met tinkerbell en harissa. Daarnaast ligt een gebrande paprika, die is gevuld met kikkererwten. De wijn-spijscombinatie wordt gecompleteerd door een O Rosal, Terras Gauda, Rias Baixas, Galicië, Spanje, 2016.

Zuiglam
De derde wijn is Blaufränkisch, Gernot Heinrich, Neusiedlersee, Oostenrijk, 2013. Het is de begeleider van de zuiglam met zilte groenten en een eigen jus. De lam is perfect gegaard en de saus is echt heerlijk.

Tarte tatin
We sluiten af met een tarte tatin, maar dan met druiven (en saffraan). Yummie! In het glas een Muscat Beaummes de Venise, Perrin, Rhône, Frankrijk 2014.

Bobby laat weten op zijn bord het product te willen laten spreken. En als dat van dichtbij kan worden gehaald, dan heel graag. ‘Maar ik gebruik ook internationale invloeden. Bijvoorbeeld de Marokkaanse harissa bij de rode mul.’

Toekomst
Kim en Raymond hebben Tante Kee klaargemaakt voor de toekomst. Zoals gezegd, moet je alleen al vanwege de ligging een bezoek plannen. Wij hebben nu ook een tweede goede reden gevonden…

ChefsFriends wenst de ondernemers, Bobby en alle medewerkers heel veel succes op hun ‘nieuwe’ werkplek.

Video nieuwe Tante Kee

Zo ziet het vernieuwde restaurant Tante Kee eruit. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb over alle veranderingen en het resultaat.

Vorig artikel

25 jaar restaurant Jean Marie Gouda in 25 amuses

Volgend artikel

Soenil Bahadoer kookt koelkast leeg tijdens kliekjesdag De Lindehof

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.