Nieuws

Coronavirus: afhalen van maaltijden toch toegestaan

In tegenstelling tot eerdere berichten, is het toch toegestaan maaltijden af te halen. Op de website van de Rijksoverheid staat dat ‘bezorgen en afhalen mogelijk blijft’. Wel moet drukte worden vermeden, mag je niet andere mensen dicht op elkaar staan en is ter plaatse nuttigen niet toegestaan.

Nadat alle restaurants zondag 15 maart de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus en dicht blijven tot en met maandag 6 april, waren er veel vragen over de mogelijkheden om over te gaan op bezorgen en afhalen.

Richtlijnen RIVM
Vanuit de politiek was direct duidelijk dat maaltijdbezorging geen probleem was en is, mits daarbij de richtlijnen van het RIVM worden aangehouden. Hiervoor is het immers niet nodig dat jij als gast de zaak bezoekt.

Niet in de zaak eten
In een aanvulling op de website van de Rijksoverheid, gedaan op 16 maart om 16.00 uur, is te lezen dat ‘bezorgen en afhalen mogelijk blijft’. Met daarbij de toelichting dat drukte moet worden vermeden, je ervoor moet zorgen dat je niet met andere mensen dicht op elkaar staat en je ervoor zorgt dat de bestelde consumpties mee naar huis worden genomen.

Inmiddels zijn veel restaurants begonnen met het aanbieden van maaltijden voor thuis. ChefsFriends bundelt deze initiatieven in een liveblog.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dennis Middeldorp start crowdfunding voor Sense Restaurant

Volgend artikel

Tweelingzus steunt restaurateur Frank Streefland met doneeractie

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.