Nieuws

Colombiaanse chef – nr. 33 van de wereld – kookt bij Wils

Alvaro Clavijo van El Chato in Bogota in Colombia komt koken bij Wils in Amsterdam. De chef, met zijn restaurant genoteerd op plek 33 in de World’s 50 Best, verzorgt op 21 en 22 maart een lunch en een diner in samenwerking met het team onder leiding van Joris Bijdendijk.

Alvaro Clavijo is de nummer 34 in de lijst Best Chef Awards van vorig jaar, staat met El Chato op plek 33 in de World’s 50 Best en op positie 2 in de rangschikking met de vijfig beste eetgelegenheden van Latijns-Amerika.

El Chato

De chef deed eveneens ervaring op in de Verenigde Staten en Europa, waar hij werkte bij onder andere Per Se, l’Atelier de Joël Robuchon en Noma.

In zijn restaurant combineert hij internationale bereidingen en technieken met de geweldige biodiversiteit van Colombia. El Chato is een moderne gastro-bistro, die een ode brengt aan lokale producten.

Beide dagen in maart verzorgen Alvaro en Joris en zijn team een lunch van vier of zes gangen en een zesgangendiner.

Lees ook:
Foto’s: dit is het nieuwe Rijks Restaurant in Amsterdam
‘Nieuwe Rijks krijgt Nederlands culinair erfgoed als basis’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Alle winnaars van Gault & Millau 2024

Volgend artikel

New Chef on the Block Niels opent Heimat in Utrecht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.