Nieuws

Claudia en Jannis Brevet stoppen met Inter Scaldes in Kruiningen

Inter Scaldes in Kruiningen komt in andere handen. Na een periode van 22 jaar stoppen Claudia en Jannis Brevet met de exploitatie van hun Zeeuwse driesterrenrestaurant. ‘Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar met Claudia, is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen.’

Vanaf september komt de exploitatie in handen van Sanne en Jeroen Achtien. Jeroen is op dit moment chef van tweesterrenrestaurant Sens in hotel Vitznauerhof in het Zwitserse Vitznau en werkte acht jaar in de keuken van De Librije in Zwolle. Jannis blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes.

Pillows Hotel Groep
Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Anneborgh en gaat behoren tot de Pillows Hotel Groep.

Jeroen Achtien
Jannis leerde Sanne en Jeroen vorig jaar zomer kennen en zag in hen direct het ideale koppel. ‘Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes, is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen.’

‘Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Na een mooie carrière met drie Michelinsterren en 19,5 punten Gault&Millau heb ik het ultieme mogen bereiken en wordt het nu tijd om mijn kennis over te dragen op de jongere generatie.’

Restyling restaurant en hotel
Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes de deuren in het najaar met Jeroen en Sanne aan het roer. ‘De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie’, aldus Jeroen.

‘Met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de frontoffice, wil ik een kwalitatief goed concept neerzetten. Wij voelen dat de tijd rijp is om voor onszelf te beginnen.’

Michelin
Clauda laat weten ‘heel gelukkig’ te zijn dat Sanne en Jeroen de exploitatie van Inter Scaldes overnemen. ‘Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden. Het restaurant bestaat in 2023 55 jaar en kan een instituut worden genoemd met 45 jaar Michelinstertraditie. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam.’

Traditie voortzetten
Volgens haar hebben Sanne en Jeroen dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten.

‘Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zijn wij zelf nog werkzaam bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Robert Heida over het belang van goed onderhoud

Volgend artikel

Jeroen Achtien: ‘Verbouwing om Inter Scaldes eigen te maken’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.