Nieuws

Chefswissel bij restaurant Bentinck in Amerongen

Kevin Mewe is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck – onderdeel van Swijnenburg – in Amerongen. Daarmee volgt hij Frank Bakkenes op, die zijn rol als Executive Chef gaat vervullen binnen Swijnenburg.

Dankzij mooie ambities én een nieuwe locatie die Swijnenburg binnenkort aan zijn portfolio mag toevoegen, vindt deze uitbreiding plaats. Kevin is een bekend gezicht want hij is al vier jaar werkzaam bij Bentinck, waarvan twee jaar als de rechterhand van Frank. Frank zijn rol verschuift meer naar de achtergrond waarbij hij alles op organisatorisch vlak rondom het restaurant en de partijen gaat regelen. 

‘We groeien en het wordt te veel werk om als chef-kok de focus op de keuken en de organisatie te houden. Wij hebben bij Swijnenburg de ambitie om het altijd nóg beter te doen en met deze verschuiving komt daar ruimte voor’, aldus Frank.

Het gezicht van de keuken
De nieuwe chef-kok is enthousiast om te beginnen aan zijn uitdaging. Kevin vertelt: ‘Ik vind het gaaf om het gezicht van de keuken te zijn, om alles in de keuken op orde te hebben en ervoor te zorgen dat alles van a tot z goed loopt. Mijn creativiteit kan ik kwijt in het bedenken van nieuwe gerechten en daarnaast denk ik enorm veel voldoening te kunnen halen uit het overbrengen van mijn kennis aan onze koks, zodat iedereen in het team het beste uit zichzelf naar boven kan halen. En naast mijn team is alles wat ik doe natuurlijk voor de gasten. Hen weg zien gaan met een voldane blik, zegt meer dan 1000 woorden’.

Lees ook foodblog: culinair genieten in voormalige paardenstal

Nieuwe keukenbrigade
De chefswissel biedt meer doorgroeimogelijkheden want Mees in den Bosch, voormalig Chef de partie bij Bentinck, wordt de rechterhand van Kevin. Ook Frank zal het team operationeel blijven versterken, want hij zal niet volledig van de vloer verdwijnen.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg is enthousiast over de ontwikkelingen binnen de organisatie en het team. ‘Swijnenburg breidt uit en dat vergt een bredere en grotere organisatie en met deze ontwikkeling zijn we daar klaar voor. Een hele mooie uitdaging en ik kijk er enorm naar uit om dit met zijn allen te gaan doen’, aldus Peter-Paul.

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen op landgoed Buitenplaats Amerongen. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance. De keuken van Bentinck is tevens verantwoordelijk voor de culinaire invulling van de evenementen die bij Swijnenburg plaatsvinden. Bentinck is aangesloten bij JRE Nederland.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Alessio Colavecchio nieuwe General Manager van Hilton Amsterdam

Volgend artikel

Niven Kunz over Dutch Cuisine: ‘Hebben echt heel veel moois’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.