Nieuws

Chefs Revolution: workshops, proeverijen en kookwedstrijden

Het volgen van de kookdemonstraties van (inter)nationale topchefs is niet meer mogelijk tijdens Chefs(R)Evolution 2018, maar inschrijven voor veel andere activiteiten op 9 en 10 september kan nog (steeds). Wat te denken van een gastronomische zesgangenlunch of een masterclass over whisky. Een overzicht van de mogelijkheden.

Eens per twee jaar tekenen Thérèse en Jonnie Boer voor de organisatie van Chefs(R)Evolution. Dat doen ze in samenwerking met Port Culinaire en Carola en Thomas Ruhl.

De Librije
In Theater De Spiegel geven (inter)nationale topchefs kookdemonstraties, maar die zijn allemaal uitverkocht. Tal van andere activiteiten in en om het theater en De Librije zijn (nog) wel te bezoeken.

De gastronomische zesgangenlunch in het restaurant bijvoorbeeld. Zes chefs en hun sommelier verzorgen ieder één gang met daarbij een subliem afgestemde wijn.

Whisky, thee en wijn
Op een rondvaartboot kun je deelnemen aan proefvaarten. Over thee bijvoorbeeld, met De Eenhoorn Thee. Henri Bloem praatje bij over wijnen. Deelname is gratis.

The Whisky Couple houdt een exclusieve masterclass, waarin enkele zeer bijzondere whisky’s mogen worden geproefd.

Fred Nijhuis neemt belangstellende mee in de wereld van de Italiaanse wijn tijdens zijn workshop Piëmontese Pracht en Toscaanse Trots.

Brass Boer
Theaterrestaurant De Koperen Kees wordt omgetoverd tot Brass Boer, het beachrestaurant van Thérèse en Jonnie op Bonaire. De lokale en wereldse gerechten die hier worden geserveerd, zorgen voor een tropisch tintje.

HillBilly Contest
Tot slot is er de HillBilly Contest, waarin zes talenten het tegen elkaar opnemen in een bijzondere kookwedstrijd.

Op zondag gaan zij met een landkaart op pad om ingrediënten uit de regio te verzamelen om vervolgens op maandag vanaf 13.00 uur twee gerechten te bereiden met deze ingrediënten en twee gerechten kenmerkend voor hun regio.

Chefs
De deelnemende chefs zijn Mike en Jim Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg), Takis Panagakis (Elea, Rijswijk), Estée Strookers (’t Amusement, Arnhem), Jef van den Hout (The French Connection, Amsterdam), Jermain de Rozario (De Rozario, Helmond) en Jean Thoma (Aan Sjuuteeánjd, Schinnen).

Hun creaties worden beoordeeld door de juryleden Jonnie Boer, Mac van Dinther en Thijs Meliefste (winnaar 2016).

Studenten
De VanDrie Group Kookwedstrijd staat in het teken van kalsfvlees. Studentent van de Sterklas van ROC Amsterdam nemen het zondag 9 september tegen elkaar op. Zij worden beoordeeld door onder andere Julius Jaspers.

Buiten kun je beide dagen terecht op de BOERenmarkt XL. Deze is gratis toegankelijk een heeft als thema Dutch Cuisine.

Vorig artikel

Dominio de Pingus-diner bij FG Restaurant in Rotterdam

Volgend artikel

Joppe Sprinkhuizen van Sillyfox in Veghel kookt voor de koningin

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.