Chef2Chef

Chef2Chef: Dennis over Jurgen, Jurgen over Dennis

De signatuur van de één is ‘verfrissend, modern en nooit over the top’, de ander kookt ‘spannend, met niet te veel poespas en toch geraffineerd’. In deze aflevering van Chef2Chef beantwoorden executive chef Dennis Kuipers en chef de cuisine Jurgen van der Zalm van restaurant Vinkeles vragen over de ander.

Vinkeles huisvest in Hotel The Dylan aan de Keizersgracht in Amsterdam en is aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique.

Het restaurant is in het bezit van één Michelinster, heeft 17,5 punten Gault&Millau en staat op plek 28 in de top 100 van Lekker.

Dennis Kuipers
Dennis Kuipers is de executive chef, Jurgen van der Zalm werkt in de keuken als chef de cuisine.

Onafhankelijk van elkaar geven ze antwoord op een aantal vragen. Onder andere over de signatuur van de ander.

Signatuur
‘Spannend, met niet te veel poespas en toch geraffineerd’, zo omschrijft Jurgen die van Dennis. En Dennis noemt de stijl van Jurgen ‘verfrissend, modern en nooit over the top’.

Waar het ook over gaat, zijn ‘Dennis’ Duifje’ en de bijzondere hobby van Jurgen.

Dennis en Jurgen zijn het zesde koppel dat voor de camera van ChefsFriends verschijnt voor de rubriek Chef2Chef. Hier kun je zien wie hen voorgingen.

Vorig artikel

Michelin 2016: Nederland nu 133 restaurants met Bib Gourmand

Volgend artikel

Bilderberg en Laurent-Perrier serveren champagnemenu

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.