Nieuws

Château Neercanne Maastricht lid van prestigieus Relais & Châteaux

Château Neercanne in Maastricht is toegetreden tot Relais & Châteaux. Het is het tweede bedrijf van Oostwegel Collection dat zich heeft aangesloten bij deze prestigieuze Franse organisatie, die zich inzet voor bescherming van het lokale erfgoed en het beschermen van de omgeving.

Hotelier Camille Oostwegel heeft een tweede bedrijf aangesloten bij de toonaangevende organisatie Relais & Châteaux.

Nadat in 2013 Château St. Gerlach in Valkenburg lid werd, komt daar in 2018 het Maastrichtse Château Neercanne bij. De formele toetreding vindt in november plaats tijdens het wereldcongres in het Canadese Quebec.

Onafhankelijk
Relais & Châteaux is een vereniging die bestaat uit meer dan 560 unieke hotels en restaurants wereldwijd.

Deze worden gerund door onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaren die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten.

Keuken en gastvrijheid
Leden nemen de verantwoordelijkheid om de rijkdom en diversiteit van de wereldwijde keuken en gastvrijheid in stand te houden en uit te dragen.

Lokaal erfgoed
Ze zetten zich dagelijks in om het lokale erfgoed en de omgeving te beschermen, zoals is bekrachtigd door middel van een manifest dat is gepresenteerd aan Unesco.

Michelin
Château Neercanne is gevestigd aan de rand van Maastricht. In het hotel huisvesten een sterrestaurant met dezelfde naam en het met een Bib Gourmand bekroonde lunchrestaurant l’Auberge.

Vorig artikel

Binnenkijken bij nieuw restaurant van Sergio Herman

Volgend artikel

Walking lunch door zeven restaurants Alliance Gastronomique

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.