Nieuws

Château Neercanne kondigt promoties aan in gastronomisch team

Château Neercanne kondigt twee promoties in het gastronomische team aan. Chef de cuisine Hans Snijders wordt per 1 november Executive Chef en Gilbert von Berg wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château Neercanne.

SVH Meesterkok Hans Snijders (63) is sinds 1980 werkzaam als Chef de Cuisine van Restaurant Château Neercanne. Hans gaat voorlopig nog niet met pensioen, maar begint met een nieuwe functie als Executive Chef waarin hij de Chefs de Cuisine van het à-la-carte-restaurant Château Neercanne en lunchrestaurant l’Auberge aanstuurt.

Hans Snijders
Hans Snijders zegt hierover: ‘Als Executive Chef zal ik, meer dan nu, op afstand onze jonge chefs met raad en daad bijstaan zodat ze de ambitie van Château Neercanne en henzelf waar kunnen maken. Ik hou daarbij vooral van het samen sparren over en zoeken naar nieuwe smaaksensaties voor onze gasten’.

Gilbert von Berg (35) is sinds 2007 werkzaam in de keuken van Restaurant Château Neercanne. Daarvoor was hij chef de partie in tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht.

Gilbert von Berg
De laatste paar jaar werd Gilbert al als junior Chef de Cuisine klaargestoomd om op termijn het stokje van Hans Snijders over te nemen. Zo heeft hij tijdens zijn dienstverband op Neercanne stages gelopen bij onder andere Restaurant De Leest in Vaassen (drie Michelinsterren) en voormalig restaurant Oud Sluis in Sluis (drie Michelinsterren).

Gilbert wordt nu officieel Chef de Cuisine van Restaurant Château Neercanne. Gilbert hierover: ‘Chef worden van Château Neercanne is voor mij een lang gekoesterde wens die werkelijkheid is geworden. Ik ben er ontzettend trots op, en het motiveert mij alleen maar meer in onze missie die onveranderd blijft: samen met ons hechte team het niveau van ons restaurant naar een hoger niveau tillen, zonder de klassieke basis en unieke sfeer van Château Neercanne uit het oog te verliezen’.

Château Neercanne 

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne. In het 17e -eeuwse kasteel bevindt zich het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen.

De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection.

Vorig artikel

Achterhoekse restaurants bieden komende tijd speciale wildmenu’s aan

Volgend artikel

Michael Wolf opent restaurant met tartaargerechten in Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.