Nieuws

Carelshaven in Delden groeit verder met nieuwe restyling

Wat ooit begon als een bescheiden schippersherberg is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een gerenommeerd hotel-restaurant. En nu gaat er weer een schepje bij bovenop bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden.

Sinds 2014 runnen Alco en Evelyn van Berkel het bekende Twentse hotel. En niet zonder succes. Sindsdien wordt het bedrijf elk jaar onder handen genomen. De komende maand staat er weer een restyling op het programma.

‘Nu zijn de restaurants aan de beurt’, zegt Alco desgevraagd. ‘Het wordt een complete restyling. We gaan behangen, schilderen en er komt nieuw meubilair. We behouden de klassieke uitstraling, maar het wordt allemaal meer gemoderniseerd’.

Stoere print
Voor het behang op de muren wordt gekozen voor een stoere print in een iets donkere kleur. Door de kleurstelling wordt het allemaal iets intiemer. Ook de serre krijgt wat donkere accenten met goudtinten en aardetinten in het meubilair.

De bedoeling is dat de verbouwing in maart klaar is. Wat niet verandert is de stijl en kwaliteit van de keuken. Er wordt volgens de klassieke Franse keuken gekookt met producten als zwezerik, kreeft en kalfslever, maar daar geeft chef-kok Daniël Nijkamp een eigen draai aan.

Meer tafelbereidingen
‘Met meer zuren en zoetzuren’, licht Alco de keuken toe. ‘Bijvoorbeeld klassieke technieken gecombineerd met moderne zuren van de Aziatische citrusvrucht yuzu. Onze wijnkaart wordt ook een stuk ruimer. We krijgen de mogelijkheid over meer dan 200 wisselende wijnen.’

Door de restyling wordt de opstelling in het restaurant wat ruimer. Dit biedt meer mogelijkheden voor bereidingen aan tafel en om de ruime kaaswagen naar de tafels te rollen.

Alco: ‘Ons menu Carel’s Flavours wordt steeds populairder. Het bestaat uit 7 signatuur seizoensgerechten die we inclusief amuses aanbieden voor 69 euro’.

Tuinvleugel
Verwacht wordt dat de schilder eind februari klaar is en dat in het tweede deel van maart de restyling van Carlshaven klaar is. Wat er in 2019 wordt veranderd is ook al bekend. Dan wordt de tuinvleugel gerenoveerd en komen en 8 kamers bij.

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven ligt op Landgoed Twickel en niet ver van bezienswaardigheden als Kasteel Twickel en de Houtzaagmolen. Carelshaven is vanaf Utrecht via de A1 ruim binnen anderhalf uur te bereiken. Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven is aangesloten bij Twente Culinair.

Vorig artikel

Restaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar

Volgend artikel

Chef’s Table l’Atelier in Gulpen inluiden met Chef’s Tasting

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.