Nieuws

Deze bubbels drinken we in december

December is de feestmaand bij uitstek. Daar horen ontegenzeggelijk bubbels bij. Maar welke? We helpen je een handje met onze eigen bubbeladvies.

Natuurlijk is het onzin om alleen in december Champagne te drinken. Champagne kan prima op andere momenten. Maar het is nou eenmaal zo dat veel Nederlanders december associëren met bubbels, dus helpen we een handje.

We hebben ons laten informeren door diverse vakmensen en komen met het volgende bubbeladvies.

Kerstborrel
De kerstborrel op het werk is voor velen het begin van een korte vakantie. Daar horen bubbels bij. Maar alsjeblieft maak niet de fout door met alcohol achter het stuur te kruipen. We hebben daarom een verrassende, alcoholvrije bubbel gevonden. Het is de Faber Sparkling White. Faber is gemaakt van echte wijn, waar op een slimme manier alcohol uit is gehaald. Een fris en sappige mousserende wijn die bij Gall & Gall verkrijgbaar is. Ideaal voor bij de kerstborrel als je nog het drukke verkeer in moet op weg naar huis.

Kerstmis
Bij het kerstdiner kun je alle kanten op. Wij kiezen deze keer voor Pommery. Een lekkere Pommery Champagne Brut Royal als aperitief is een feestelijk begin van het kerstdiner. Tijdens het diner is een Brut met een iets krachtiger smaakprofiel een goede optie, bijvoorbeeld een Pommery Grand Cru 2005. Bij het dessert bevelen we iets zoeters aan, de Pommery Dry Elixer of de Pommery Royal Blue Sky sur Glace en dan serveren als een Gin & Tonic met veel ijs en een groot bol glas.

Oud & Nieuw
Zoals eerder gezegd; Champagne kan altijd en overal, dus ook – of misschien wel juist – bij oudejaarsavond. Maar pas op met oliebollen. Wat oliebollen en Champagne zijn niet de beste vrienden. Ze botsen in de mond. Niet doen dus. Kies eerder voor een lekkere Cava (bijvoorbeeld de Gran Livenza van de Aldi) of een Cremant de Bourgonge van Patriarche bij supermarkt COOP. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Vorig artikel

Restaurant Lt. Cornelis Amsterdam scoort met Hollandse Meesters

Volgend artikel

Restaurant l’Atelier in Gulpen sluit jaar af met kliekjesdiner

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.